Pád temnoty zajímavosti

Pád temnoty https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/527013/bmid_pad-temnoty-655e3fc4c9694.jpg 4 35 35

Arila série

< 4. díl

Čtvrtý díl fantasy série od youtubera Sterakdaryho. Vítězství v Citadele získalo všem drahocenný čas, během nějž se svět Aldonolu připravoval na příchod nevyhnutelného. Ale vypůjčený čas vypršel. Temnota z oblohy padla na lidský svět a bohové jdou do války. Arila si konečně přizná skutečný rozsah svých sil a zjistí, jestli je za ně připravena zaplatit krutou cenu. Sestoupí přízraky z nebes, nebo se pád temnoty ponese ve znamení jejich porážky?... celý text

Zajímavosti (3)

Tento díl je s 98 000 slovy (před korekturou) druhým nejrozsáhlejším v sérii Arila (před ním je Stříbrné město). (mikroslavek)


Obálka opět vznikla ve spolupráci s ilustrátorem Františkem Sedláčkem, poprvé ale bez nákresu ze strany autora a podrobného zadání. Podle jeho slov popsal pocit, který chtěl, aby knížka vystihla, a výsledkem je podle něj zatím nejhezčí obálka. (mikroslavek)


Na této čtvrté knize Arily začal autor pracovat 2. 1. 2023, zápletku a rozpis kapitol měl hotové během týdne, zbytek času piloval kapitoly, přechody z jedné do druhé, postavy atd. Se samotným psaním začal 1. 3. a oficiálně byla kniha i s revizemi hotová 3. 8. 2023. (mikroslavek)