Odbila 13. hodina zajímavosti

Odbila 13. hodina https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/159283/bmid_odbila-13-hodina-WZC-159283.jpg 3 13 5

Zbierka strašidelných príbehov od autora románov Invocatio Elementalium, Pestis Draconum a Živého mě nedostanou! Vážené dámy, vážení páni! Vitajte na tenkej hranici na pomedzí reality a sveta divotvorných snov. Stačí jediný krok a ocitnete sa na miestach, ktoré ukrývajú desivé tajomstvá. Čakajú vás strašidelné zámky, opustené cintoríny, zabudnuté podzemné chodby, prekliate domy, večne blúdiace vlakové vozne i celé stratené dediny. Vstúpte a vaše mysle zaplavia armády hrôzostrašných preludov - nenásytní duchovia elementov, pomstychtiví návštevníci zo záhrobia, zatratení splodenci pekla, nemilosrdní strážcovia zakázaných právd, smrteľne nebezpeční psychopati i krvilačné zombie. Len smelo ďalej! Váhate? Máte strach? O to ide.... celý text

Zajímavosti (7)

Povídka „Stratený, stratená, stratené“ ještě nebyla publikována. Toto je její první vydání. Spisovatel Dušan D. Fabian dostal nápad na tuto povídku, když cestoval vlakem. (Terva)


Povídka „ V predvečer prvého mája“ získala ocenění Istron 2006 za 1. místo v hlasování slovenských fanoušků fantastiky o nejlepší povídku roku. (Terva)


Povídka „Dvadsiatyšesty kríž“ získala v roce 2009 čestné uznání Akademie science fiction, fantasy a hororu... (Terva)


„Šťastná guľôčka“ původně nebyla povídkou, ale předlohou k připravovanému černobílému komiksu. Grafická podoba komiksu nikdy nebyla zrealizovaná a tak se ze scénáře stala povídka. (Terva)


Za „Tri čierne utorky“ dostal spisovatel Dušan D. Fabian sošku Bélu Lugosiho za nejlepší povídku roku 2002. (Terva)


Povídka „Tri čierne utorky“ vyšla ve třech jazycích. Slovensky (Časopis Fantázia 2003) Česky (antologie Fantazie – to nejlepší 2007) a Polsky (antologie Zachowuj sje jak porzadny trup 2008) (Terva)


Povídka „Migréna“ má několik prvenství, důležitých pro pana spisovatele Dušana D. Fabiana. Je to jeho první čistokrevný horor, první povídka, která mu vyšla knižně (Zborník Krutohlav 2001) a první povídka za kterou dostal ocenění a to 1. místo v povídkové soutěži Béla 2001 (Terva)