Migréna

Povídka od: Dušan Duke Fabian (pseudonym)
Z knihy: Odbila 13. hodina, Farby strachu, Krutohlav 2001


Manželská dvojice si vyrazí na několika denní výlet po Slovensku. Manželka trpí migrénou a zrovna při poslední návštěvě se migréna opět projevuje. Poslední zastávka je ve vesničce, kde žije příbuzná, kterou velmi dlouho neviděli. Pokus místních žen o vyléčení migrény má však fatální následky.

Rok vydání originálu: 2002

Komentáře (2)

Přidat komentář

Terva
05.12.2018 4 z 5

Dnes viem,
že to bola najväčšia chyba,
akú som vo svojom,
živote urobil.


Jednoduchá povídka, která ukrývá mocnou sílu. Její pointa je mrazivá, i když tak trochu očekávaná. Ale i tak vás dokáže překvapit.

Malá ochutnávka:
Cesta sa už při prvom dome menila na biednu prašnú dvojkoľaj a za posledným pokračovala ďalej do lesa. Nemali tu potraviny ani pohostinstvo. A tí ľudia! Prosto hrôza. Žiadne deti, len zopár odrastených adolescentov, inak samí v hahadrách a teplákoch oblečení dedinčania neurčitého veku.........

Vlastně jediné, co mi trochu kazilo příběh, je fakt, že si hlavní hrdina na začátku postěžuje, že nemají peníze na dražší dovolenou a proto jedou jen po své vlasti a hotelech na jednu noc. Ale když přijedou do vesničky Koňské Žbince, oznámí nám, že nechce šlapat do bláta svými botaskami za 3 000 korun.

Citát: Miloval som ju a na svete nebolo nič, čo by som pre ňu nespravil.

tartan
13.01.2018 4 z 5

Pokiaľ vašu manželku prepadne počas inak príjemnej dovolenky ťažká migréna, určite sa nezastavujte za jej vzdialenými príbuznými niekde v zastrčenej dedinke hlboko v horách, ktorá sa ani nedá nájsť na mape…