Kocour, který zachraňoval knihy zajímavosti

Kocour, který zachraňoval knihy https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/499648/bmid_kocour-ktery-zachranoval-knihy-AA2-499648.jpg 4 221 68

Japonský bestseller číslo 1 přináší oslavu knih, koček a lidí, kteří je milují. Středoškolák Rintaró Nacuki, zanícený knihomol, se chystá zavřít knihkupectví-antikvariát, které zdědil po svém milovaném dědečkovi. V tu chvíli se v něm však objeví mluvící kocour s neobvyklou prosbou. Žádá od Rintaróa, aby mu pomohl zachránit knihy. Svět je plný osamělých knih, které zůstaly nepřečtené a nemilované, a kocour a Rintaró je musí osvobodit od majitelů, kteří je zanedbávají. Neobvyklá dvojice se vydává na úžasnou cestu a podniká společně tři výpravy do imaginárního světa, během nichž vstupuje do různých bludišť, aby knihy osvobodila. Na svých cestách se kocouří zachránce a Rintaró setkávají s mužem, který nechává své knihy hynout na poličce, s nevědomým mučitelem knih, který rozstříhává stránky knih na útržky, aby lidem pomohl s rychlým čtením, nebo s vydavatelským dronem, který chce vytvářet pouze bestsellery. Jejich dobrodružství vyvrcholí posledním, nezapomenutelným úkolem – závěrečné bludiště, které na Rintaróa čeká, ho zavede do říše, kam se odváží vstoupit jen ti nejudatnější… Strhující příběh o knihách, první lásce, fantazii a neobvyklém přátelství mladého chlapce s mluvícím Kocourem, který zachránil knihy je příběhem pro ty, pro které jsou knihy mnohem víc než slova na papíře.... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Prostor
Originální název:

本を守ろうとする猫の話 (Hon wo mamoró to suru neko no hanaši) , 2017


více info...

Zajímavosti

Zatím zde není žádná zajímavost, ale níže najdete ocenění a související novinky.


Ocenění knihy (0)

Zatím zde není žádné ocenění.


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (3)

Čistě jen hltáním knih si, chlapče, obzory nerozšíříš. Ať už si do hlavy uložíš vědomostí, kolik chceš, dokud si je všechny nepromyslíš vlastní hlavou a neoběháš vlastníma nohama, budou to jen prázdné vypůjčené příběhy.


Nic proti příjemným knihám. Pokud bys ale lezl na hory jen po příjemných stezkách, zůstane pro tebe výběr krajin, které bys mohl vidět, jen velmi omezený. Hoře nemůžeš dávat za vinu, že je cesta na vrchol příkrá. Ke krásám výstupu patří i to, že cestou vzhůru funíš při každém kroku námahou.


Síla a moc knížek je právě v tom, že nás dovedou naučit, ať se staráme o ostatní. A že dokážou spoustě lidí dodat odvahu a podpořit je.


Štítky knihy

kočky japonská literatura knihkupectví bibliofilie, bibliofilství, knihomilství antikvariáty mluvící zvířata knihy

Autorovy knížky

Sósuke Nacukawa
japonská, 1978
2022  71%Kocour, který zachraňoval knihy

Kniha Kocour, který zachraňoval knihy je v

Právě čtených8x
Přečtených289x
Čtenářské výzvě99x
Doporučených9x
Knihotéce130x
Chystám se číst210x
Chci si koupit84x
dalších seznamech6x