Deset prezidentů zajímavosti

Deset prezidentů https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/34937/deset-prezidentu-34937.jpg 4 48 7

Od Prezidenta osvoboditele T.G. Masaryka přes kontroverzní osobu Edvarda Beneše, zatracovanou protektorátní figurku Emila Háchu, prvního komunistického vůdce Klementa Gottwalda, jeho následovníky Antonína Zápotockého a Antonína Novotného, generála Ludvíka Svobodu, posledního apologeta jediné strany Gustáva Husáka a prvního demokratického prezidenta po listopadu ´89, Václava Havla. Jako poslední doplnil hradní desítku Václav Klaus. Autor si všímá období dětství a mládí všech deseti státníků, sleduje jejich osudy v profesní, politické, ale i soukromé sféře, mapuje cestu k nejvyššímu postu a u některých pak i sestup zpět do ústraní. Čtivé příběhy ze zákulisí životů prvních mužů ve státě jsou doplněny černobílými fotografiemi. Součástí knihy je i časová tabulka a výběr z nejznámějších vtipů, které se o našich prezidentech vyprávěly či vyprávějí.... celý text

Zajímavosti (2)

Na konci 90. let hodnotili lidé prezidenty následovně: nejhůře dopadli K. Gottwald a G. Husák. Na stupnici 1-19 obdrželi sedmičku. Za nimi následuje E. Hácha. Nejkladnější hodnocení měl T.G. Masaryk (1,65), V. Havel (3,17) a E. Beneš (3,26) (milamarus)


Kniha by dle autora měla sloužit k srovnání a hodnocení všech jedenácti prezidentů. Autor nechce prezidenty soudit a poměřovat sítem pravdy a la "Pravda vítězí", neboť zjistil, že jen málokterý z nich by takové morální hodnocení snesl. Jestli vůbec některý. (milamarus)


Ocenění knihy (0)

Zatím zde není žádné ocenění.


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.