barus1261 profil

☰ menu
barus1261

Baruš Cypriánová

žena · Jihomoravský kraj · statistiky

Aktivní: 02.04.2024 13:12 (poprvé 01.08.2023)
Body:17
Palce za komentáře: 1 · 0 ostatním
Hodnocení v bazaru: 0/0

Nové knihy v seznamech

Srdcerváči. Kniha 5
Srdcerváči. Kniha 5
Alice Oseman
Koruna strachu
Koruna strachu
Rozálie Pražáková
Solitaire
Solitaire
Alice Oseman
Královna ničeho
Královna ničeho
Holly Black

Kdo jsem

barus1261

Tato knížka je lehký mišmaš Srdcerváčů, Večeru tříkrálový od W. Shakespeara a lehkým náznakem světa Krutého prince. Al všechno je to velice milý mišmaš, který jsem si moc užila. Řeší se tam lehce těžší témata, ale nečekejte nic ultra vážného co by vás dostalo k varu. Ale celkově se mi knížka velice libila, protože si teď procházím čtecí krizí, takže se velice šikla s měla jsem ji přečtenou za pár hodin. Pokud máte rádi feel good queer romantiky, tak tohle je přímo pro vás. Ale i když to bylo hezké a milé, tak to nebyl nejlepší komiks co jsem kdy četla, ale i tak je to velice krásné. Veliký bonus této knížky je grafika: ta grafika celé knížky je naprosto kouzelná! Realně to bylo tak nádherně nakreslený a zároveň na vás vždy dýchla ta atmoška dané pasáže! Prostě krásná kniha! Moc musím poděkovat za spolupráci a za poskytnutí téhle kouzelné knížky. Moc díky!

barus1261

SRDCERVÁČI: volume 5 - Alice Oseman
~ Celkové hodnocení: ☆☆☆☆
~ Pár slov ke knize:
Pozor! Možný spoiler pokud jste nečetly předešlé díly !
Vítejte opět ve světě srdcerváčů, kde není vše tak růžové jak se na první moment zdá. Charlie se úspěšně léčí s anorexií a i jeho duševní zdraví na tom mnohem lépe. I s Nickem jim to perfektně šlape a chtějí jejich vztah posunout na další úroveň. Zároveň Nick se učí najít sám sebe a řídit se i tím, co on chce. Nejvíce čeho se bojí je, že zklame Charlieho…
Srdcerváči jsou pro mne srdcovým dílem, protože jsou to první knížky, které jsem se učila číst v angličtině. A i když jsem tento díl četla v češtině, tak vůbec nezklamal. Spíš naopak. Tento díl mne bavil více než ostatní. Bylo tím, že Nick začal “konečně” řešit i sám sebe a učil se najít sám sebe, i když to možná někeré trochu zraní. To ale patří k životu, aby člověk byl někdy sobec. A není se vůbec za co stydět. A navíc VELKÝ bonus této knihy je, že jsou tam trochu spicy scény, což já miluju, hih.
Moc bych chtěla poděkovat humbook a humbookblogeři za spolupráci a poskytnutí této bombastické knihy! Jsem velice ráda, že mohu spolupracovat s tak milými lidmi. Děkuji.

barus1261

KNIHOMOLSKÝ DIÁŘ rok v říši příběhů - Adéla Schneiderová
Celkové hodnocení:
Pár slov k diáři:
~ Absolutně nádherný propracovaný diář plný knih a různých dalších vymožeností. Jde vidět, že do toho autorka dala 110% svého času a energie, protože ten výsledek stojí za to. I když jsem všechny knihy, co tam jsou nečetla, tak díky tomuto diáři jsem dostala inspiraci na nové knihy co si přečíst. Zároveň je to naprosto úžasné, jak se můžete kreativně vyblbnout na recenzi a jakéhokoliv hodnocení knihy.
~ Díky spolupráci s humbook a humbookblogeři tak jsem to dostala v naprosto úžasném balení s propiskou, záložkou, darovací kartičkou a nálepkami. Moc dekuju a jsem naprosto nadšená.

barus1261

ČERNÝ KOCOUR ~ Edgar Allan Poe
Celkové hodnocení:
Pár slov ke knize:
~ Pokud máte rádi napínavé psycho příběhy, tak tahle klasická povídka je přímo pro vás. I když název zní pohádkově, tak od pohádky to má hodně daleko. Tuto povídku jsem začala číst, jen proto, že jsme to měli mít do školy. Ale už dlouho jsem nečetla tak dobře napínavý příběh jako je tento. Ta povídka má cca 8 stran a je to jedna velká horská jízda. Je to brutální a psycho. To je to kouzlo této povídky. Rozhodně doporučuji všem si toto přečíst. Donutí vás to přemýšlet jinačím způsobem a ohlížet se na věci druhýma očima.
~ Teto příběh mne bezpochyby neuvěřitelně ovlivnil. Práce s jazykem i celkový příběh byl naprosto dechberoucí. Měla jsem to přečtené sice za chvíli, ale další půl hodiny jsem to musela rozdýchávat a přemýšlet nad tím. Nechci vám tady nic spoilerovat, ale rozhodl to stojí za přečtení a panu Poeovi jedině klobouk dolů. Určitě si od něj ještě něco přečtu.

barus1261

VÁNOČNÍ KDOŽE, COŽE?! - @nofreeusernames
Celkové hodnocení:
Pár slov ke knize:
~ Co se stane když se parta přátel dostane na chatu daleko od civilizace? No samozřejmě nic nejvyjde na první dobrou, jak má. Ale toho se hlavní hrdinky Mei, Ava, Charlee a Harper uchopí tím nejlepším způsobem a udělají z toho nejlepší nezapomenutelné Vánoce, jaké kdy zažili.
~ Jsem neskutečně ráda, že tuto knihu jsem měla možnost díky spolupráci s @humbookblogeri získat. Knihy od Oly jsou vždy plné energie a neuvěřitelně sympatické atmosféry, což ty příběhy dělá nezapomenutelným a naprosto ohromujícími. A tato novela toho není výjimkou. Je plná humoru, lásky, ale i napětí, což každý příběh potřebuje. Díky za tento další náhled do tohoto universu! Jeden z mých nejoblíbenějších, co kdy byl.
~ Ovšem další poklona musí směřovat cosplayerkám. Musím říct, že tomuto příběhu daly holky neuvěřitelný nádech a ještě lepší průhled do životů postav. Moc děkuji za krásný zážitek ze série, na kterou jen tak nezapomenu a budu ji VŠUDE doporučovat.

#bookstagram #booksgram #booksgramcz #bookstagramcz #kniha #kniznitip #kniznirecenze #kniznidoporuceni #knihomolka #knihy #milovniceknih

barus1261

~ Tori Springová je introvertní a sarkastická. Miluje své dva bratry a tím to tak končí. Moc přátel nemá, a když už nějaké má, moc blízcí si nejsou. Jsou tu ovšem dva kluci, kteří se objeví v životě Tori. Lucas byl její nejlepší kamarád na základce, ale nyní se ji jen vyhýbá. Proč? To Tori opravdu netuší. Michael je stejný a zároveň úplně jinačí než Tori. Ale jejich přátelství není zas tak jednoduché a má plno úskalí. Ještě je tu ovšem Solitaire. Blog studentů, který chystá něco velkolepého. Kdo stojí za Solitaire? Toť je otázka.
~ Miluji Srdcerváče, a tak mne lákalo si přečíst i další knihy od Alice Osemanové. A Solitaire byla ta nejlepší volba. Je to jedna z nejlepších knih, co jsem četla a to jsem od ní nečekala moc. Chytla mne už od svého začátku, až do úplného konce. A i když tam nebyla romantická linka (na které v knížkách trvám), tak se mi neuvěřitelně líbila.
~spolupráce od humbook

Ahoj, jsem obyčejná holka, která miluje knihy, dobrou kávu a skauting.