zelenina
štítky
263 knih
Úroda bez chémie: Ako pestovať, skladovať, upravovať ovocie a zeleninu prirodzenou cestou 1991, J. B. Harrison
Je vzácnosťou nájsť skúseného farmára, ktorý uplatňuje organické pestovanie plodín v praxi a ktorý je aj rovnako dobrým teoretikom. John B. Harrison túto schopnosť kombinovať teóriu s praxou má. více
Šaláty a jedlá zo zeleniny 1989, Imrich Sečanský
Čo pokladáme za šalát-tajomstvo chutného šalátu-nálevy na šaláty-lexikon šalátovej zeleniny-zelenina vo výžive zdravých a chorých-málo známa zelenina-abeceda šalátových byliniek. Prvé vydanie. Cena knihy v čase vydania:... více
Dýně - To nejlepší z podzimní úrody 2015, Martina Kittler
Koupili jste si dýni - co teď s ní? Zase dýňovou polévku? Co takhle si místo ní připravit dýňové lasagne, thajský dýňový kotlík s kari nebo dýňové ratatouille? Nechte se překvapit, co všechno se dá z barevných obrů uvaři... více
Zeleninové speciality 2007, kolektiv autorů
Tuto edici Rychle a chutně tvoří více než třicet útlých kuchařských knížek přinášejících recepty z různých surovin a pro různé příležitosti, ať už jde o ovocné saláty, dezerty, pokrmy připravované na pánvi, jednohubky, s... více
Ovocie a zelenina 2008, Angela Maria Mauri
Dôkladné zoznámenie sa s potravinami rastlinného pôvodu, predovšetkým s ovocím a so zeleninou, nám umožní spoznať nové či netradičné chute alebo sa vrátiť k tým zabudnutým. Ich znovuobjavením nielen rozmaznáme svoje chuť... více
Domácí sušení 2016, Michelle Keogh
Domácí sušení potravin je jednou z nejchutnějších cest ke zdraví. Není to vůbec složité: sušička odstraní z potravin při nízké teplotě za pomoci ventilátoru vodu a nic dobrého se při tom neztratí, naopak - chuti se proln... více
Dědeček má opět slovo 1994, Susanne Bruns
Dalších sto osvědčených rad a nápadů pro zahrádkáře. více
Zelenina a ovoce v kuchyni 1989, Oldřich Dufek
Bohatý výběr receptů na přípravu pokrmů z běžně dostupných druhů ovoce a zeleniny. více
Zelenina - Rady pěstitelům 2005, Radoslav Šrot
Životní prostředí kolem nás je značně narušeno. Jeho zlepšení v současné době je a i v budoucnu zůstane jedním z hlavních úkolů celé lidské společnosti. V této knížce se v 88 radách dočtete, jak si takovou zeleninu můžet... více
Semena a plody rostlin vybraných druhů zelenin, léčivých rostlin a speciálních plodin. 1. část - zeleniny 2016, Karel Dušek
V publikaci jsou představena semena a plody vybraných druhů zelenin udržovaných v kolekcích genetických zdrojů rostlin významných pro výživu a zemědělství na Oddělení genetických zdrojů zelenin, léčivých rostlin a speciá... více
Zelenina v kuchyni celého světa 1972, Libuše Vlachová
Kniha přispívá k větší spotřebě zeleniny v naší stravě, učí její pestřejší úpravě a seznamuje s přípravou zeleniny v různých zemích. Přináší řadu předpisů na studené a teplé předkrmy, polévky, hlavní chody, přílohy, omáč... více
Zahrádkářova čítanka - Biodynamické pěstování zeleniny a ovoce 2010, Luděk Přikryl
Kniha vede čtenáře k pěstování plodin "bez chemie", ale současně mu také poodhalit životní a silové zákonitosti panující v růstu rostlin. Respektování těchto zákonitostí je základem tzv. biologicko-dynamického způsobu pě... více
Ottolenghi - Kuchařka 2017, Yotam Ottolenghi
„Vaření může být příjemné, jednoduché a naplňující, a přitom může výsledek báječně vypadat i chutnat. Vaření nesmí být protivná práce nebo nuda, může být dostupné každému, jasné a poctivé. Vaření a jídlo pro nás nepředst... více
Vaření III 1969, Maryna Klimentová
Další svazek seznamuje dívky a mladé ženy se základními druhy potravin, které potřebují k přípravě pokrmů. Jsou to tuky, brambory, zelenina, luštěniny, houby, ovoce, obiloviny a základní těsta. více
Stévie - přírodní alternativa cukru a sladidel 2013, Barbara Simonsohn
Stévie je sladký požitek bez výčitek, a tím skutečná alternativa cukru a umělých sladidel. Osladí bez kalorií, nemá vedlejší účinky a dodá důležité minerální látky a vitaminy k posílení imunitního systému. Je ideální při... více
Za studena lisované šťávy 2019, Cinzia Trenchi
Máte rádi ovoce a zeleninu? Nebo naopak hledáte způsob, jak byste svou stravu mohli obohatit? Tato kniha je plná nápadů a receptů, jak toho můžete dosáhnout. Obyčejné rajče můžete proměnit na skvělý a chutný koktejl, kt... více
Výhonky a mikrozelenina - 70 prvotřídních superpotravin z vlastní kuchyňské zahrádky se 40 kreativními recepty pro vitalitu a zdra 2018, Angelika Fürstler
Pro pěstování výhonků a mikrozeleniny vůbec a jejich používání v kuchyni hovoří řada pozitiv. Obsahují vitamíny, bílkoviny, minerály a spoustu dalších prospěšných látek, které náš organismus velmi ocení, zvláště v zimě. ... více
100 a 1 zeleninových jídel 1982, Jaroslav Zahálka
Zajímavé zeleninové recepty z domova i ciziny. více
Saláty 2007, Enkhuizen Minkowski
Saláty jsou chutné a nabízejí nejrůznější formy využití. V malém množství jsou vynikající přílohou, a naopak se zajímavou oblohou poslouží i jako hlavní chod. Obsahuje i krásné obrázky na 96 stranách. více
Skleník a pařeniště 2023, Eva Schumannová
Pěstujeme zeleninu a bylinky po celý rok. Rozhodli jste se pořídit si skleník? Ať už v zahradničení patříte k začátečníkům, nebo ke zkušeným, tato kniha vám ve vašem záměru pomůže – najdete v ní odborné, precizní a sr... více