potraviny
štítky
111 knih
Moderní výživa od A do Z 1998, Michael Sharon
Malá encyklopedie výživy - Kniha přehledně a jednoduše vysvětluje základní hesla týkající se potravin, léčivých rostlin, vitamínů, minerálů nebo doplňků výživy, s nimiž se můžete setkat. více
Boží dar 2018, kolektiv autorů
Oblíbený dokumentární cyklus České televize „Boží dar“ je věnován potravinám či lépe řečeno oslavuje české potraviny a vzdává jim dík. I ve stejnojmenné knize najde čtenář dobrodružné příběhy vyprávějící o zrodu, histori... více
Budíček. Věrný hlasatel užitečných věd a vynálezů hospodářských 1863, Václav Lhota
„Zkušený polní a domácí hospodář, moudrý sadař, štěpař a semenář; horlivý včelař, lnář a pěstovatel konopí; bedlivý lečitel domácího dobytka; skrovný hadač počasí a jeho proměn; dostatečný lékař a ranhojič; upřímný rada ... více
Praktické kapitoly z výživy zdravé i nezdravé 2000, Ladislav Kovář
Populárně-naučná příručka zdravé výživy je určena čtenářům,kteří nehledají zázračné návody a recepty na hubnutí nebo dlouhověkost,ale těm,kteří chtějí zlepšovat své zdraví a kondici preventivně - rozumnou životosprávou a... více
Potravinářské zbožíznalství 2014, Jana Dostálová
Výživa a potraviny, zejména jejich kvalita a vliv na zdraví, jsou v současné době předmětem velkého zájmu médií a samozřejmě i veřejnosti. I když stále většina spotřebitelů nakupuje potraviny podle ceny, stoupá počet těc... více
Svět potravin a kouzlo biotechnologií 2010, Ivana Picková
Celobarevná publikace je zdrojem informací, které přispějí k obohacení a rozšíření poznatků z oblasti moderních potravinářských, biologických a biotechnologických věd a je vhodná jak pro studenty středních škol, tak laic... více
50 nejlepších zabijáků kalorií 2019, Sven-David Müller
Chcete zhubnout a uvažujete o potravinových doplňcích, které by vám pomohly spalovat kalorie? Je zbytečné chodit do lékárny – spoustu takových spalovačů najdete doma ve spíži nebo v ledničce. Jsou to posilovače metabolis... více
Potraviny pro zdravou výživu od A do Z 2007, Jarmila Mandžuková
V současné době nabízí trh převeliké množství zdravých potravin. Kniha nám pomůže orientovat se v nich, dozvíte se, proč tyto potraviny zařazovat do jídelníčku a jak působí na náš zdravotní stav. Naleznete zde množství... více
Potraviny a nápoje v kostce 1996, Libor Mašek
Popis knihy není zatím k dispozici. více
Fakta o pesticidech aneb co o nich asi nevíte... 2020, Miluše Dvoržáková
Publikace Výboru pro bezpečnost potravin a důvěru spotřebitele České technologické platformy pro potraviny. Fakta o pesticidech, jejich historii, rozdělení, využití, kladech a záporech. více
Uzené a uzeniny 2003, Pavla Michňová
Kuchařka plná receptů na pokrmy z uzenin a uzeného masa. více
Kaviár 2004, Inga Saffron
Fascinující cesta za utajenými dějinami kaviáru. více
150 nejzdravějších potravin na světe 2011, Jonny Bowden
V tomto unikátním průvodci po zdravé výživě 150 nejzdravějších potravin na světě vyvrací autor Jonny Bowden, Ph.D., C.N.S. staré zakořeněné mýty o tom, co bychom měli a neměli jíst, abychom se cítili dobře a vyhnuli se n... více
Tajemství zdravého stárnutí 2013, Jerome Burne
Přední a mediálně známý britský nutriční odborník Patrick Holford zde podává ucelenou přehlednou informaci o potravních doplňcích, vitaminech, minerálech, jejich účincích a dávkování a o posledních vědeckých objevech na ... více
Maminko, vyprávěj o vaření 2014, Monika Kopřivová
Po úspěšných knížkách „Babičko, vyprávěj“ a „Dědečku, vyprávěj“ připravila autorka Monika Kopřivová titul „Maminko, vyprávěj o vaření“. Jedná se o knížku, kam může maminka nebo babička zachytit rodinné kuchařské tradice,... více
Pozor! Škodlivé potraviny 2005, Sergej Nikitin
Kniha ruského lékaře přináší informace o geneticky modifikovaných, syntetických a jiných škodlivých produktech, které se tváří jako potraviny. Kniha vyšla v této necenzurované, plné verzi pouze v ČR, v Rusku byla kvůl... více
Dobrá rada nad zlato - Kniha účelného šetření v domácnosti 1935, Růžena Černá
Popis knihy není zatím k dispozici. více
Chladničky a mrazničky v domácnosti 1989, Hana Pohunková
Spousta receptů a tipů pro využití mrazničky a skladování potravin v domácnosti. více
Tabulky složení a výživových hodnot poživatin 1986, Igo Kajaba
Kniha začíná pojednáním o výživě, které je následováno velkým množstvím přehledných tabulek 4. vydání (2. české) více
Funkční potraviny 2003, Pavel Kalač
Autor seznamuje s významen správné výživy v prevenci některých civilizačních chorob. Uvádí funkční potraviny jako zdroj nezbytných živin se složkami s příznivými účinky na zdraví konzumenta a jeho tělesný i duševní stav.... více