národní jídla

štítky

120 knih


Mexická kuchyně podle starých receptů 100% Mexická kuchyně podle starých receptů 2022, May E. Southworth

Tato mexická kuchařka nabízí sesbírané prastaré i “novější“ 116 let staré recepty – jednoduše, zdravě, ostře, a pokud nemáte rádi ostré – tak chilli papričky, i když jde o žhavý zdroj zdraví nebo chilli prášek vynecháte ... více


Tradiční krétská kuchařka 0% Tradiční krétská kuchařka 2012, Irini Milolidakis

Krétská kuchyně ztělesňuje esenci středomořské stravy. Odpradávna byla považována za ideál stravování napomáhající dlouhému životu a dobrému zdraví Kréťanů. V posledních letech se krétská kuchyně a s ní související dobré... více


Španělská kuchyně 0% Španělská kuchyně 2001, Jiří Šourek

Autor, renomovaný odborník, je autorem a spoluautorem řady kuchařských knih. Ve své nejnovější knize mapuje gastronomii španělskou; najdeme zde širokou plejádu originálních receptů této země proslulé vynikajícím jídlem. ... více




Databáze receptů II. 0% Databáze receptů II. 2019, Zdeněk Brýdl

Volné pokračování rozsáhlé databáze receptů z celého světa, které zajisté rozšíří rozsah vašeho kulinářského umění. Recepty mají unikátní zápis uzpůsobený pro stručný zápis a celkovou přehlednost. Před začátkem databáze ... více


Netradiční gastronomie 0% Netradiční gastronomie 2010, Jaroslav Vašák

Kuchařka pro širší veřejnost. více


Pizzy a špagety 0% Pizzy a špagety 1998, Milena Bulecová

Kuchařské předpisy na pizzy, slané koláče, sýrové koláče a různě upravené těstoviny. více


Indická kuchyně 0% Indická kuchyně 1997, Cornelia Zingerling

Kulinářsky sen o Indii. Kuchyně indického subkontinentu je neobyčejně mnohotvárna. Její zvláštností je souhra nejrůznejších koření, která nabízí zcela ojedinělý chuťový zážitek. více


Čínská kuchyně 0% Čínská kuchyně 1998, Zlata Černá

Kuchařské předpisy na čínské pokrmy připravené z dostupných českých surovin. více


Italská kuchyně 0% Italská kuchyně 1999, neznámý - neuveden

V knize Italská kuchyně najdete jednoduché i složitější pokrmy, které jsou charakteristické pro tuto zdravou, pestrou a časově nenáročnou kuchyni. více


Abecední databáze lákavých receptů 0% Abecední databáze lákavých receptů 2020, Zdeněk Brýdl

Rozsáhlá databáze více než 1700 receptů z celého světa, které rozšíří rozsah vašeho kulinářského umění. Recepty mají unikátní zápis uzpůsobený pro stručný zápis a celkovou přehlednost. Před začátkem databáze receptů jsou... více


Česká kuchyně v moderním pojetí 0% Česká kuchyně v moderním pojetí 2008, Eva Filipová

Ochutnejte klasické recepty našich babiček v moderním pojetí. více


Malá slovenská kuchárka 0% Malá slovenská kuchárka 2001, Dagmar Racková

Malá slovenská kuchárka je vhodným darčekom pre začínajúce gazdinky. Osloví však všetkých, ktorí dávajú prednosť tradičnej kuchyni s výbornými domácimi jedlami, ktoré v mnohých slovenských rodinách patria medzi najobľúbe... více


Česká kuchyně 0% Česká kuchyně 2002, Lea Filipová

Popis knihy není zatím k dispozici. více


Nová slovenská kuchárka 0% Nová slovenská kuchárka 2007, Dagmar Racková

Myslíte si, že všetky recepty už poznáte a všetky ste už vyskúšali? Táto slovenská kuchárka so širokým záberom od autorky Dagmar Rackovej vás určite presvedčí, že to tak nie je. Veď posúďte sami. Naozaj si je z čoho vybe... více


Dar od mistrů čínské kuchyně 0% Dar od mistrů čínské kuchyně 2009, kolektiv autorů

Autoři této stručné a praktické kuchařky dokazují, že k přípravě vynikajícího čínského jídla pro celou rodinu či hosty není zrovna nutné čarovat. Barevné a exotické pokrmy jsou zde zpřístupněny prostřednictvím jednoduchý... více


Creme brulée a panna cotta 0% Creme brulée a panna cotta 2016, Jette Sander

Ať již preferujete creme brulée, dezert, který celosvětově proslavil film Amélie z Montmartru, nebo jemnou smetanovou panna cottu, tato kniha s více než 50 recepty vám přináší mnoho slaných i sladkých variací pro příprav... více


Reálie Ruska 0% Reálie Ruska 2009, Ladislav Skokan

Dvojjazyčná příručka shrnuje základní fakta a reálie z historie i současnosti Ruska v rozmanitých oblastech. Podrobněji se věnuje důležitým městům, vybraným oblastem (Tatarská republika, Jakutsko, Kaliningrad), nábože... více


Staročeská kuchařka 0% Staročeská kuchařka 2000, Marie Úlehlová-Tilschová

Jak se vařilo dříve? Co patří do klasické české kuchyně? Autorka o tom podává vysvětlení v této knize. 3. vydání. více


Velká databáze receptů 0% Velká databáze receptů 2017, Zdeněk Brýdl

Velmi rozsáhlá databáze s více než čtyřmi tisíci receptů z celého světa, které zajisté rozšíří rozsah vašeho kulinářského umění. Recepty mají unikátní zápis uzpůsobený pro stručný zápis a celkovou přehlednost. Před začá... více


Bulharská národná kuchyňa % Bulharská národná kuchyňa 1988, Ljubomir Petrov

Na začátku knihy se také dozvíme více informací o bulharské kuchyni, například zpracování potravin, způsoby tepelného upravování surovin, přísady, které se v této zemi používají, míru a měření potravin a podobně. Následu... více