alkohol
štítky
126 knih
Šampanské 2005, neznámý - neuveden
Vše o šampaňském - historie, výroba, zásady podávání šampaňského... více
Rodinná příručka zdravého života 1993, Tony Smith
Výživa , zvládání stresu , sledování tělesné hmotnosti , alkohol , kouření ,pohyb více
Jak vypálit lepší slivovici 2015, Jaroslav Balaštík
Kniha Jak vypálit lepší slivovici byla vydána ku příležitosti Muzea lidových pálenic ve Vlčnově. více
Pro milovníky piva 2006, neznámý - neuveden
Citáty a přísloví, které se týkají piva. více
Jak se dělá cidre, calvados, pommeau 2016, Helena Uhrová
Zpracování jablek na mošt má již dlouholetou tradici. V poslední době se stále častěji zpracovávají jablka na ovocný destilát - jablkovici. Jenže pozor - jablkovice není věhlasný calvados, ten skvělý nápoj tmavě janta... více
Vyrábíme ušlechtilé destiláty 1997, Josef Pischl
Popis knihy není zatím k dispozici. více
Moderní výroba likérů 1941, Jan Soukup
Popis knihy není zatím k dispozici. více
Myslím, teda pijem (Inteligentne o alkohole) 2015, Ben McFarland
"Zábavná a poučná príručka pre serióznych aj menej serióznych milovníkov alkoholu. Vtipný pohľad na dejiny alkoholických nápojov. Fascinujúce fakty, šteklivé anekdoty a zaujímaví ľudia. Od piva, cidru, vína a whisky k ru... více
Bleskové likéry 2008, Klaus Hagmann
Už máte dost likérů, které obsahují umělá barviva a aromata? Chcete si vyrobit vlastní likér? Chcete zpracovat ovoce ze zahrádky? Pak máte jedinečnou příležitost využít návodů obsažených v této knížce. Dozvíte se, jaké o... více
O slivovici a její duši 2005, kolektiv autorů
Trojjazyčná publikace věnovaná valašské slivovici. Česky, anglicky a francouzsky popisuje počátky domácího pálení na Valašsku a cestu valašské slivovice do světa a najdete v ní i většinu fotografií, které k valašské sliv... více
Alkohol a játra 2011, Jiří Ehrmann
Monografie Alkohol a játra autorského kolektivu J. Ehrmann Jr., P. Schneiderka, J. Ehrmann je určená široké obci čtenářů, zejména však studentům lékařských fakult a zvláště pak postgraduálnímu vzdělávaní v oborech vnitřn... více
Pavučina 2018, kolektiv autorů
Pavučina je metaforický název, jež má upozornit děti na nebezpečí různých typů závislostí. Autorky oslovují především děti a předkládají jim dobře srozumitelné příklady ze života, které je varují před tím, aby neupadly d... více
Člověk a alkohol 1985, Josef Kvapilík
Kniha probírá problematiku alkoholismu, zvláště jeho negativní roli v životě současného člověka. více
Konzervování v domácnosti 2001, Jaroslav Balaštík
Návody k přípravě a uchoání zdravých výrobků ze zahrady. Kniha poskytuje potřebné informace a návody ke konzervování, zmrazování a uskladnění potravin, především ovoce a zeleniny. Je určena pro domácnosti, zahrádkáře, v... více
Tekutá kuchařka 2020, kolektiv autorů
Čím se zabaví barmani v časech koronakrize, když jim na dva měsíce zavřou bary? Napíší koktejlovou kuchařku. Přesně takhle se rozhodli strávit pandemickou odstávku svých podniků Lidi z Baru, brněnská parta, která stojí z... více
Domácí pálenky a likéry 2020, Carsten Bothe
Alkohol se v dějinách lidstva objevuje odpradávna: vzpomeňme jen na medovinu Germánů a Keltů, pivo starověkých Egypťanů nebo na víno a jablečné víno křesťanského středověku. Právě ve středověku se po vynálezu destilační ... více
Děláme si sami slivovici, meruňkovici, hruškovici, jablkovici a jiné ovocné destiláty, vína, šťávy a sirupy 2002, Helena Uhrová
Tato knížka chce nejen informovat veřejnost, jaké ovoce a jakým způsobem zpracovávat, ale i čeho se v jednotlivých technologiích vyvarovat, případně jak některé chyby napravit. více
Vína, likéry a destiláty 2001, Radek Trnka
Tajemství výroby. Historie, rozdělení a základní složky alkoholických nápojů, základní výrobní postupy a receptury. Slovníček odborných výrazů, rejstřík. 6 barevných fotografií. více
Výroba slivovice a jiných pálenek 1998, Josef Dyr
4., doplněné vydání. Příručka shrnuje hlavní metody výroby lihovin pro laboratoře malých a středních výroben. více
Děláme si sami pivo, víno, medovinu, cider, šumivé nápoje a další unikátní speciality 2017, Nick Moyle
Dva žízniví kamarádi, zahradníci Nick Moyle a Richard Hood, uskutečňují revoluci v domácí výrobě alkoholu. Autorská dvojice vás přesvědčí, že vyrábět si vlastní alkoholické nápoje může být překvapivě rychlé, snadné a nen... více