Řecká kuchyně Marthy Elefteriadu recenze

Řecká kuchyně Marthy Elefteriadu https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/108565/recka-kuchyne-marthy-elefteriadu-108565.jpg 4 12 3

Antičtí Řekové považovali vaření za vědu i umění. Maso jedli vařené, ale také pečené na rožni, do těst přidávali vejce, olivy nakládali do soli, ryby opékali na olivovém oleji, menu často doplnili vařenými mořskými plody, jemné pečivo sladili medem a sypali sezamem. Z Orientu dováželi četné lahůdky, které připravovali velmi pikantně. Již nejméně 80 let dietologové vědí, že řecká strava, vycházející z bohaté historické tradice a obsahující hojně ovoce, zeleniny, skopového a ryb, je prototypem současné zdravé výživy. Je proto dobře, že si můžeme typická řecká jídla připravit konečně také v klidu domova. Jednoduché, srozumitelné a v praxi mnohokrát vyzkoušené recepty Marthy Elefteriadu, známé pěvecké osobnosti řeckého původu, vás nezklamou. Přitom se z knihy dozvíte i mnoho zajímavého z historie řecké gastronomie, něco o pěstování vinné révy, o obřadu podávání kávy, i jaké zákusky milují Řekové dnes. Připravte si paputsakii, musaku nebo stifado, upečte si k odpolední kávě baklavu či bugatsu, večer na grilu může zavonět suvlaki. Nebo si dejte v horkém létě vychladlé lehké a osvěžující tzatziki. Připijete-li si ještě navíc sklenkou řeckého vína nebo pohárkem Metaxy, vytvoříte si i doma naprosto dokonalou atmosféru, kterou může nabídnout jen pravá řecká taverna.... celý text

U této knihy zatím nejsou recenze.
Zde se můžete podívat na hlavní přehled recenzí.

Štítky knihy

národní jídla řecká kuchyně

Autorovy další knížky

Martha Elefteriadu
česká, 1946
2004  87%Řecká kuchyně Marthy Elefteriadu
2007  100%Martha & Tena dvojhlasně
2018  0%Řecko v srdci