Zpronevěra

recenze

Zpronevěra (2023) 2 z 5 / Lukas4077
Zpronevěra

Ač autora sleduji již delší dobu na platformě YouTube a na knihu jsem se těšil, tak jsem po dočtení v rozpacích, jestli je kniha špatná, nebo takový průměr, nebo jsem jen měl větší očekávání.

Pan Husička se snažil zanést vtipné historky, které se mu asi v nějaké formě skutečně staly, nebo je zažil některý z jeho přátel. Tyto historky mi nepřijdou mi zapasované do děje příliš plynule a příběhu jako takovému nejde celkově moc věřit, že by se mohl reálně udát - neříkám že bych to zvládl lépe a snahu autora obdivuji, jen mi to nepřijde obsahově tak kvalitní.

K postavám si čtenář za mě nevytvoří žádný vztah, z některých sálá arogance, což je ale počítám záměr autora a vyjádření jeho názorů, které v knize korespondují s jeho videi (na které se nedívám kvůli názorům, ale obsahu a někdy sám vůbec nechápu postoje, pro které působí pro hodně lidí povýšeně, já to však dokážu odfiltrovat a neřešit...)

Finální zápletka není tak hluboká a opět je dost ohnutá vůči tomu co bych ještě snesl vzhledem k realitě. Nesedí mi postava Kamily, protože taková souhra náhod a sympatií dvou lidí je až do očí bijící a pohádková, ač opět asi šlo o záměr, tak stále platí že odcházím s nejistým dojmem nad celou knihou.

Autor asi chtěl napsat inspiraci ze seriálu sex ve městě, ale z pohledu dvou dobrých kamarádu, nepůsobí to na mě celkově příjemným dojmem a knihu nemohu příliš s čistým svědomím doporučit.

Předchozí knihy jsem od autora nečetl, do budoucna bych asi dal další šanci, ale byl bych rád kdyby se dokázal vzdálit trochu svým názorům a udělal případný příští příběh čtivější a zajímavější, pak bych nad koupí další knihy znovu uvažoval.

Pro zkoušené čtenáře je to rychle přečtené, není zde dělení do kapitol, ale jen velkých částí dle děje/ročního období, ke knize jsem se nevracel s nadšením, ale spíš jsem doufal že se dále objeví něco co mi příjemně překvapí, jak jsem již psal, tak odcházím s neutrálním pocitem a proto hodnotím 2/5 - na 3 hvězdičky podle mě kniha nemá a nezvažuji opakované přečtení, i tak jsem rád že jsem mohl autora podpořit lehce finančně, myslím že má ale hodně na čem pracovat i ve videích se mi nelíbí jeho styl hraní scének, které je vždy hrozně okaté a někdy spíše přehrává.

Komentáře (0)

Přidat komentář