Zpronevěra

Zpronevěra https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/526075/bmid_zpronevera-654f652cb123a.jpg 1 5 5

Třetí kniha Jindřicha Husička neotřelým způsobem přibližuje přátelství dvou mužů, které nerozdělí hromada peněz, podrazy, spiknutí ani žena, se kterou oba stráví společnou noc. (Zpro)nevěra je kniha, kde se může najít každý z vás. Čtenáři, kteří autora znají především ze sociálních sítí, najdou nejednu vtipnou narážku na jeho video tvorbu. O autorovi: Jindřich Husička, jehož tvorbu diváci znají pod pseudonymem Pan Plešatý, prožil bouřlivá léta jako pražský taxikář, až skončil jako bezdomovec (o této etapě napsal knihu Taxikář), žil přes rok ve Španělsku a když se vrátil, věděl, že musí začít znovu a jinak. S pomocí manželky, se kterou se seznámil nedlouho po návratu do vlasti, se mu podařilo dostat se ze dna a začít žít normální život. Jindřich Husička dnes bydlí s rodinou v Karlových Varech, ve městě, do kterého se zamiloval, kde píše, tvoří, natáčí a užívá si života v našich největších lázních.... celý text

Přidat komentář

Lukas4077
02.05.2024 2 z 5

Ač autora sleduji již delší dobu na platformě YouTube a na knihu jsem se těšil, tak jsem po dočtení v rozpacích, jestli je kniha špatná, nebo takový průměr, nebo jsem jen měl větší očekávání.

Pan Husička se snažil zanést vtipné historky, které se mu asi v nějaké formě skutečně staly, nebo je zažil některý z jeho přátel. Tyto historky mi nepřijdou mi zapasované do děje příliš plynule a příběhu jako takovému nejde celkově moc věřit, že by se mohl reálně udát - neříkám že bych to zvládl lépe a snahu autora obdivuji, jen mi to nepřijde obsahově tak kvalitní.

K postavám si čtenář za mě nevytvoří žádný vztah, z některých sálá arogance, což je ale počítám záměr autora a vyjádření jeho názorů, které v knize korespondují s jeho videi (na které se nedívám kvůli názorům, ale obsahu a někdy sám vůbec nechápu postoje, pro které působí pro hodně lidí povýšeně, já to však dokážu odfiltrovat a neřešit...)

Finální zápletka není tak hluboká a opět je dost ohnutá vůči tomu co bych ještě snesl vzhledem k realitě. Nesedí mi postava Kamily, protože taková souhra náhod a sympatií dvou lidí je až do očí bijící a pohádková, ač opět asi šlo o záměr, tak stále platí že odcházím s nejistým dojmem nad celou knihou.

Autor asi chtěl napsat inspiraci ze seriálu sex ve městě, ale z pohledu dvou dobrých kamarádu, nepůsobí to na mě celkově příjemným dojmem a knihu nemohu příliš s čistým svědomím doporučit.

Předchozí knihy jsem od autora nečetl, do budoucna bych asi dal další šanci, ale byl bych rád kdyby se dokázal vzdálit trochu svým názorům a udělal případný příští příběh čtivější a zajímavější, pak bych nad koupí další knihy znovu uvažoval.

Pro zkoušené čtenáře je to rychle přečtené, není zde dělení do kapitol, ale jen velkých částí dle děje/ročního období, ke knize jsem se nevracel s nadšením, ale spíš jsem doufal že se dále objeví něco co mi příjemně překvapí, jak jsem již psal, tak odcházím s neutrálním pocitem a proto hodnotím 2/5 - na 3 hvězdičky podle mě kniha nemá a nezvažuji opakované přečtení, i tak jsem rád že jsem mohl autora podpořit lehce finančně, myslím že má ale hodně na čem pracovat i ve videích se mi nelíbí jeho styl hraní scének, které je vždy hrozně okaté a někdy spíše přehrává.

Autorovy další knížky

2017  51%Taxikář
2023  24%Zpronevěra
2019  20%Plyšáčkové pohádky