Zloděj stojanů na dřepy

recenze

Zaostřeno na tebe (2024) / Kikina182
Zaostřeno na tebe

Recenzní výtisk mi byl poskytnut v rámci spolupráce s @knihkupectvi_luxor za účelem recenze. #spoluprace

Crystal je úspěšná fitness influencerka, která se zaměřila především na body positivity. Propaguje myšlenku, že se má mít žena ráda bez ohledu na to, jakou má konfekční velikost a hlavně se musí ve svém těle cítit dobře. Navíc si teď v tělocvičně léčí zlomené srdce. Na jejím území se však objevil Scott, který jí ukradl oblíbený stojan na dřepy. A něco takového mu nemůže projít.

Autorka píše čtivě, takže text rychle ubíhá pod rukama. Navíc v knize nechybí ani doplnění v podobě instagramových příspěvků, článků, komentářů, chatů a sms zpráv, což je krásný detail, bez kterého by snad tato kniha ani nedala považovat za úplnou.

Moc se mi líbí námět knihy, který mi přijde originální. Jednak je hlavní hrdinka influencerka, což se v beletrii objevuje málokdy, a pak se celá knížka týká fitness, na což jsem zatím nenarazila. V knize se dále objevují aktuální témata jako body positivity a kyberšikana a okrajově i dvě další vážná témata.

Zpracování mě bohužel zklamalo a to hned na začátku. Kniha je vlastně založená enemies to lovers, ale ten důvod, proč se ti dva znepřátelili je naprosto absurdní, stejně jako následné chování hlavní hrdinky. Zápletka zkrátka stojí na vodě.

Celkově je hlavní hrdinka nepříjemná osoba, která mi lezla na nervy celou knihu, jelikož její chování bylo mnohdy nelogické a přehnané. Ona nedělala z komára velblouda, ona dělala z neexistujícího komára T-Rexe. Musím ale uznat, že byly i části, kde se chovala normálně. Knihu v podstatě zachraňoval hlavní hrdina, který byl prostě úžasný. Vlastně i vedlejší postavy byly, až na pár záměrných výjimek, skvělé.

Musím však uznat, že v knize nechyběla chemie mezi Scottem a Crystal. Opravdu to mezi nimi jiskřilo a kdykoli došlo na nějaký kontakt, i když to byl jen obyčejný polibek, stálo to za to.

Na knihu jsem se moc těšila, ale jsem zklamaná. Navzdory všem skvělým tématům, scénám a charakterům, to kazí chování hlavní hrdinka, které přímo ovlivňuje celou knihu. Bohužel tak musím hodnotit knihu jako průměrnou.


Zaostřeno na tebe Zaostřeno na tebe Amy Lea

Připravte se na pořádně intenzivní trénink! Crystal Chenová vyhlásila válku toxickým stereotypům o fyzickém vzhledu. Na vlastní křivky je pyšná, na svém instagramu se je rozhodně nebojí prezentovat a trolly se jí daří úspěšně igno... více


Komentáře (0)

Přidat komentář