ŽIVOT A VYDŘÍ ZÁZRAKY

recenze

Život a vydří zázraky (2024) 5 z 5 / Knižní střípky
Život a vydří zázraky

78/2024
ŽIVOT A VYDŘÍ ZÁZRAKY
HAZEL PRIOR
Nakl. BETA
Rok vydání 2024
440 stran
5*/5


DÁMA A TUČŇÁCI, VOLÁNÍ TUČŇÁKŮ jsou knihy, které jsem od autorky již četla a moc se mi líbily. A jak dopadly VYDRY? Hned teď na úvod hlásím, že i přes lehkou počáteční skepsi, výborně.

Ocitáme se v malé anglické vísce, do které se před časem přistěhoval vdovec Al se svou 19letou dcerou Phoebe. Ta momentálně, místo aby šla studovat svou vysněnou vysokou školu, bojuje s velmi nepříjemnými zdravotními obtížemi, které jí velice zasahují do života. Z kdysi veselé dívky je pouhý stín, který se plouží životem a neví, co bude dál. Jednoho dne Al s Phoebe zachrání malé vydří mládě. Donesou ho do místního vydřího útulku a od tohoto okamžiku jejich život nabere úplně nový směr...

Na začátku jsem si říkala – 440 stran o vydrách? Není to náhodou trochu moc? Nebylo, neškrtla bych jednu jedinou.

Byl to další krásný, jak je dnes moderní říkat, feel-good román, který mě opravdu pohladil po duši. Hned bych si do Darleycombe zajela na dovolenou. Těch 440 stran uběhlo ani nevím jak, krásně se to četlo.

Nebojte se, nudit se rozhodně nebudete. S našimi hrdiny půjdeme dnem za dnem a budeme sledovat, co se v jejich životech událo. Je zde i lehká detektivní linka, což mě mile potěšilo.

Knihu jsem brala do rukou po dvou thrillerech a nemohla jsem si vybrat lépe, chtěla jsem něco co mě pohladí a přesně to jsem dostala. Navíc jsem se dozvěděla něco málo o životě vyder, o kterých jsem toho opravdu věděla žalostně málo, poznala jsem spoustu úžasných lidiček, pár skvělých zvířátek, všichni mi tak nějak přirostli k srdci. (KVĚTEN 2024)


Život a vydří zázraky Život a vydří zázraky Hazel Prior

Devatenáctiletá Phoebe a její ovdovělý otec Al se nedávno přestěhovali do Devonu, do malého domku s řekou na konci zahrady. Phoebe se potýká se svými vlastními problémy, s nimiž se nikomu nehodlá příliš svěřovat. Raději tráví čas ... více


Komentáře (0)

Přidat komentář