Žena, která začala žít

recenze

Žena, která začala žít (2022) 4 z 5 / renulka16
Žena, která začala žít

Po dramatických událostech tráví Pearl poklidný život s manželem v malém domku na francouzském venkově. Matka jí zemřela a s otcem ztratila kontakt již dávno. Když se jí ozve bratr Greg s tím, že otec umírá, chce ho jet navštívit, ale přijede pozdě. Po pohřbu se dozví, že jí odkázal deníky psané těsnopisem, které Pearl postaví tváří tvář vlastním dávným tajemstvím.

Kniha Žena, která začala žít je román pro ženy, který by se dal nazvat jako rodinné drama.

Sledujeme zde dva příběhy. Oba jsou psané v ich formě.
První příběh je o Pearl, které je něco přes 50 let. Se svojí rodinou se přestala stýkat před hodně lety a nyní jí zemřel otec a ona se musí dostavit na pohřeb a setkat se svojí rodinou, protože se musí účastnit závěti. Kde zdědí tajné deníky, který si psal její otec a taky nejen to. Najde tam své odpovědi proč ji otec zavrhl?

Druhý příběh je o Carrie, třicetileté ženě, která má malou dcerku. Je na ní sama a umírá ji matka.

V příběhu Pearl se však objeví ještě jeden záhadný muž.
Co mají tito tři lidé společného?

Jedná se o opravdu skvělý příběh, který mě do sebe vtáhl a přišla jsem si, že jsem jeho součástí. Je to smutný příběh, který v sobě však skrývá naději a dvě silné ženy.
Vidíme zde také to, že nic není takový, jak se to může všechno jevit. Že je potřeba lidem odpouštět. A taky to, že je potřeba si uvědomit, že každý člověk má nějaké své tajemství, který ho trápí a není schopen se o něm podělit ani s nejbližším člověk, jako v případě Pearl, která zatajila důležitou věc před svým manželem. Ale hrozně jsem ji rozuměla, protože jsou zkrátka věci, o kterých se snadno nemluví a člověk na ně chce raději zapomenout...

Knihu velmi ráda doporučuji, pokud máte rádi rodinné drama plné tajemství.

Komentáře (0)

Přidat komentář