Zajímavosti z historie

recenze

Co vás v dějáku nenaučili (2022) 4 z 5 / bradovav
Co vás v dějáku nenaučili

Obálka: 3*
Obsah: 4*

Když jsem chodila na střední, učil mě na dějepis pan Vokroj. Byl to charismatický chlapík, který rád budil hrůzu, ale mě od prvního dne přirostl k srdci. Jeho hodiny byly neobvyklé, nutné letopisy byly prolínány historkami, příběhy a pikantnostmi z historie. Díky takovému přístupu si dodnes pamatuji, který panovník byl úchyl, který pil, který spal se zvířaty...

Právě z tohoto důvodu jsem si v rámci spolupráce s @albatrosmedia zvolila ke čtení tuto knihu. Prahla sem po tom, dozvědět se něco zajímavého.

Nejsem člověk, který vyhledává politiku, nerada se o ní bavím, nerada ji řeším. Co se týká této politické části knihy, právě z tohoto principu ji nechci řešit a zmiňovat se o ní.

Naopak chci vyzdvihnout části, které jsou v knize věnovany sportu, lidem a jejich životu.

Díky knize jsem se dozvěděla, jak vznikla nádrž Orlík, že rifle nejsou rifle. Dozvěděla sem se zajímavosti týkající se teroristických útoků na našem území a zjistila, že i zde docházelo k pádům letadel, i když mi vždycky ostatní říkali, že tomu tak není a nemusím se bát letět, protože u nás nikdy žádné letadlo nespadlo.

Díky zejména těmto částem jsem knihu četla jedním dechem.

Za mě kniha splnila svůj záměr a i když některé části pro mě nebyly ničím novým, jiné mě udivily, poučily a zaujaly. Zároveň se určitě podívám na filmy a seriály, na které autorka v knize odkazuje.

Celkové hodnocení: 4* z 5*


Co vás v dějáku nenaučili Co vás v dějáku nenaučili Markéta Lukášková

Pamatujete na školní dějepis? Vždycky končil druhou světovou. Jenže právě to, co nás v dějáku nenaučili, ovlivnilo naše životy nejvíc. Jak se komunisté dostali k moci, že propaganda byla i v seriálech, že politika do sportu bohuže... více


Komentáře (0)

Přidat komentář