Začínám stále víc propadat mrzutým hrdinkám a padouchům (tady konkrétně domnělému padouchovi)

recenze

Spřízněni volbou (2022) 3 z 5 / princeznazknih
Spřízněni volbou

Tohle nebylo vůbec špatné, druhá půlka mě ale bavila o dost víc než první. Zasloužené tři hvězdy. Spřízněni volbou se odehrává už vlastně po všem, ten případ ale znovu přichází, zase s tím samým pachatelem, jen… na jiném místě. Ale asi jsem doufala ve víc informací ohledně té války s Temným - nějaké vzpomínky, záznamy (ty tam mimochodem byly, asi to mělo doplnit příběh, jenže to bylo psané napřeskáčku a tak jsem ztrácela kontext. rozhodně ale super ozvláštnění příběhu).
Chicago tam má určitě významnou roli, že jo. Je to hlavní literární kulisa. Ale mě to přišlo dost nudné. Mnohem víc se mi zamlouvá divergentní Chicago. Bavily mě víc Slo a Essy než Matt (Albie a Ines tam moc dlouho nebyli). Matt byl sice laskavý, ale vytvořil si vlastní obraz Slo, neviděl ji skutečnou a chtěl ji mít pod kontrolou. Slo byla realistická. Nedokonalá, náladová, ale to se mi na ní právě tak líbilo. Essy byla výstřední a možná trochu fiflena, ale taky se mi tak víc zamlouvala.
Ohledně Vzkříšence jsem teorii měla. Jednu. A přišlo mi to jako kravina, dokud se mi to nepotvrdilo. Ne že by to bylo nějaké haló, ale spadla mi brada a popsala jsem to slovy, kterými by to určitě popsaly Slo a Essy. Stejně jsem reagovala, když jsem si spolu se Slo spočítala, co znamená to s těma botama, které jí předala Ziva. A opět jsem nadávala, když jsem zjistila, proč se tohle všechno vlastně stalo a děje a jaké jsou motivy hlavního pachatele. Nedávalo mi to smysl, ale to všechno, co se s tím pojilo, bylo celkem logické.
Nápad příběh měl. Vyvolení, Temný, boj, alternativní svět, magie, sifony, Drén, nemrtví… Nakonec mi z té knihy spadla brada, asi třikrát čtyřikrát. Ale hodně dlouho jí trvalo dorůst do nějakého příběhu, který by mě bavil, ani jsem nepředpokládala, že mě to tak chytne. Konec byl… wow. Tohle jsem asi nečekala, ale myslím, že se s tímhle musí dál dobře pracovat. Proto doufám, že druhý díl bude stát za to.

PS. Za poskytnutí knihy na recenzi ještě před vydáním děkuju HumbookBlogerům a Humbooku.

Komentáře (0)

Přidat komentář