Oddechová a vtipná kniha se skvělou hlavní hrdinkou

recenze

Jak se zbavit hraběte v deseti týdnech (2023) 4 z 5 / princeznazknih
Jak se zbavit hraběte v deseti týdnech

jak se zbavit hraběte v deseti týdnech. název zajímavý, anotace ucházející, ale obálka nehezká. dyť ten ogar (asi aidan, že?) na ní vypadá, jak kdyby měl vykloubenou ruku. chudák.

ale víte, co je na takových případech to dobré? že ačkoli vás kniha nenadchne na první pohled, někoho ano. a ten někdo to pak umí prodat. to svoje nadšení a radost z knihy, popíše vám, o co tam tak vlastně ide. a vy si na konci toho jeho povídaní řeknete, že to musíte zkusit.

přesně takhle mně nalákal Humbook. nevím teď přesně, kde jsem to viděla nebo četla, ale prostě jo. a já teď jdu nalákat vás, jo?

nejdřív ale eště posílám své díky Humbook blogerům za knihu k recenzi v rámci spolupráce. a teď idem na to!

jestli milujete bridgerton, tak tahle kniha je jako dělaná právě pro vás. je pravda, že se až děsivě často podobá, a to co se situací, charakterů postav a různých drobností týče. ale! kniha o essie je za mě mnohem lepší.

jednak se mně na tom moc líbí ten humor. celá kniha je psána tak odlehčeně, jako by čert na koze nejezdil z teho, že si essie aidana nechce vzít. oba hlavní hrdinové oplývají sarkasmem a schopností být tomu druhému osinou v zadku, teda ze začátku. špičkují se, popichují a to mě moc baví. ostatně i to laškování, které přichází časem.

celý příběh je tak protkán naprosto fantastickými situacemi, které vyznívají až bizarně, ale když poznáte essie, zjistíte, že přesně takové mají být, protože essie je cérka docela jiná než všechny ostatní mladé dámy, které se chcou vdát a rodit děti. essie je svá a takou chce takej zůstat za každou cenu. je ochotná udělat naprosto cokoli, aby se ve společnosti totálně znemožnila. a to chce fakt odvahu, vezmeme-li v potaz, že být vyvrhelem ve společnosti tehdejší doby asi nebylo úplně košer.

babička! essiina bábi je taky bombovní postava. ta bába snad ví úplně všechno, umí všechno a naštvat byste ji fakt nechtěli, to byste si pak zažili peklo na zemi. i díky ní má však příběh ten správný šmrnc.

dalším důvodem je taky romantika. neříkejte, že jste si už z anotace nedali dvě a dvě dohromady. že nevíte, jak to asi skončí. ono je to jasné. ale přesto to člověk rád čte. ono je totiž vždycky strašně hezké sledovat, jak si k sobě dva hledají cestu, často klikatou a s překážkama. ale v závěru se často jedná o úchvatný zážitek, který člověk s postavami zažije. aidan a essie jsou pro sebe jako stvoření a to mně věřte, že se vám jejich hory přenášející láska bude zamlouvat. i všechno ostatní.

musím bohužel zmínit i to, že jsem v textu našla plno gramatických chyb, což mně docela kazilo dojem ze čtení, protože to fakt bilo do očí. když taky přidám tu velkou podobnost s bridgertonem, nemůžu vykouzlit plný počet hvězd. ale na čtyři to bylo tak akorát. já jsem se bavila a užila si to. a nebýt Humbooku a slečny Moniky (z Humbookteamu), tak bych po knize snad nikdy nešáhla. ale tohle fakt stálo za to!

Komentáře (0)

Přidat komentář