Jak se zbavit hraběte v deseti týdnech

Jak se zbavit hraběte v deseti týdnech https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/514692/bmid_jak-se-zbavit-hrabete-v-deseti-tydn-6435376b1c503.jpg 4 160 38

Vtipná historická romance. Essie Cravenová je od narození zasnoubena s Aidanem Ravellem, pohledným modrookým vévodou z Denholmu. I když se viděli jen jednou v životě, den jejich svatby už je stanoven. Jenže živelná a bystrá Essie rozhodně nemá v plánu stát se vévodkyní. Brzy zjistí, že ani Aidan se do manželství zrovna nehrne. A tak se dohodnou: Essie najde Aidanovi vhodnější partnerku a mezitím se budou tvářit, že plní předurčené role. Netrvá však dlouho a hranice mezi předstíráním a skutečností se začne rozplývat…... celý text

Literatura světová Romány Pro děti a mládež
Vydáno: , CooBoo
Originální název:

How to Lose an Earl in Ten Weeks , 2021


více info...

Přidat komentář

Blanka29
18.04.2024 5 z 5

Musím říct, že tento historický příběh mě doslova učaroval :) Hodně dlouho jsem nečetla něco tak vtipného, romantického a zasazeného do mé oblíbené historie. Postavy byly velmi sympatické a příběh ubíhal jedna radost....byl to takový mix Bridgertonových a filmu Jak ztratit kluka v 10 dnech :)
Ráda bych si přečetla příběh o Caro....

MollyCornelia
10.02.2024 5 z 5

4,5*/5*
Krásná romantická historická fikce. Jsem bývalá fanynka Jane Austenové, a tohle mi její knihy hodně připomínalo, jen v modernějším pojetí a s přijatelnější jazykem.
První třetina nebyla nic moc, ale pak mě příběh chytil a dočetla jsem knihu velmi rychle.
Napříč knihou se odehrává bezpočet vtipných, romantických i na tehdejší dobu skandálních scén. Hrdinka je veselá a důvtipná, hrdina mne okouzlil svou galantností a povahou. Konec je úžasně sladký a zahřál mi srdíčko.
Vřele doporučuji teenagerkám cca od 14 let a milovnicím Austenové.


Librorumistka
17.10.2023 4 z 5

Tento příběh byl krásné pohlazení po duši. Děj je zasazen do prostředí plesů a bálů, hlavní postava Essie se chová na dobu netypicky, ale má svá přesvědčení, názory a působí realisticky, protože má i různé špatné vlastnosti. Styl psaní je velmi čtivý a příjemný a děj byl až na malé výkyvy stabilně zajímavý. Velké plus spatřuji v různých dobových drobnostech, které autorka do příběhu zasadila. Krásná byla také postupně se rozvíjející romantika s jednou z mých oblíbených romantických linek aneb “od nenávisti k lásce. Celkově je tato kniha skvělá, leč zapomenutelná, záležitost.

akinomV
07.10.2023 5 z 5

Mně se to tak líbilo, že jsem musela dát plný počet. Asi se mi to teď tak trefilo do nálady, ale knížku jsem si náramně užila. Líbily se mi hlavní postavy, líbil se mi humor a oceňuji, že to bylo všechno velmi decentní. Takže v tomto žánru to pro mě byla velmi povedená knížka.

Carol1122
07.09.2023 3 z 5

Milá povídka a pohádka zároveň. Zmodernizovaný příběh o dvou mladých lidech s omáčkou okolo hodně okopírováno od Bridgertonových. Mám ráda tyto žánry, ale chvílemi mi charakter i dialogy už k příběhu neseděly. Co říct na závěr asi možná jen to, že věřím, že na tohle udělají filmovou adaptaci. Ale možná se necháme překvapit:)

kristy.books
01.09.2023 4 z 5

Na tejto knihe ma zaujalo hneď niekoľko vecí - jednak obálka, zaujímavá anotácia i spojenie YA a historickej romance (momentálne si neviem spomenúť, či som podobnú knihu už niekedy čítala, väčšina historických romancí býva dosť pikantná). Po dočítaní môžem povedať, že kniha naplnila moje očakávania. Dostala som vtipnú romantickú oddychovku, ktorej čítanie som si užila. Kniha bola napísaná vtipným štýlom, takže sa mi čítala rýchlo.

Essie bola taká menšia neriadená strela, ktorá sa nenechala spútať žiadnymi pravidlami. Vedela, čo chce a išla si za tým. Priznávam, že miestami som nad jej správaním trochu prevracala očami, ale inak bola celkom fajn. Nemala to jednoduché, mama jej zomrela dosť skoro, otec ju potom poslal bývať k tete a vôbec sa o ňu nezaujímal. Vybral jej ženícha, dohodol sobáš a bolo mu jedno, čo si o tom myslí. Bolo mi jej trochu ľúto, snažila sa urobiť, čo po nej otec chcel, aby si získala jeho priazeň a on ju aj tak naďalej prehliadal. Našťastie, mala aspoň skvelú sesternicu, ktorá pri nej vždy stala, podporovala ju a kryla jej chrbát.

Prvé stretnutie s Aidanom nedopadlo zrovna najlepšie, ale potom som si ma docela rýchlo získal. Bolo to zlatíčko, pre svojich milovaných by urobil prvé i posledné. Bol čestný, dobrosrdečný, inteligentný, pracovitý... jednoducho si ho nešlo nezamilovať. Už v takom mladom veku mal na svojich pleciach mnoho starostí, predovšetkým musel riešiť spúšť, ktorú po svojej smrti zanechal jeho otec.

Romantická linka bola super, príbehy typu od nepriateľstva k láske jednoducho zbožňujem. Užívala som si naschvály, ktoré si navzájom robili Essie a Aidan i ich postupné zbližovanie. Neraz som sa usmievala ako mesiačik na hnoji. Aidan mal s Essie obrovskú trpezlivosť. Chvíľu jej trvalo, kým konečne pochopila, čo mala celý čas rovno pred sebou.

Fortuna7
28.08.2023 4 z 5

Krásná romantická linka, skvělé postavy a velmi zábavné situace. Ze začátku jsem se do čtení musela nutit, ale druhá polovina už byla daleko víc akční. Krom hlavních postav jsem si neskutečně oblíbila babičku hlavní hrdinky, jejího psa a skvělého majordoma. Konec byl velice roztomilý a já doufám, že se dočkáme i dalších knih v češtině od autorky :-).

Heaven001
26.08.2023 4 z 5

(SPOILER) Krásný příběh. Postavy jsou sympatické. Děj je trochu pomalejší jen na začátku, ale jakmile přijede hlavní hrdinka do Londýna, hezky příběh utíká a při čtení jsem měla pocit, že se pořád něco děje. Hrabě Aiden byl sympaťák, takže jsem si ho hned oblíbila a chemie mezi ním a hlavní hrdinkou Essie fungovala skvěle. Pokud hledáte milé, vtipné, romantické čtení a máte rádi období, ve kterém se odehrává např. knižní série (a seriál) Bridgertonovi, kniha se vám bude určitě líbit.
Jediné, co bych vytkla je pár detailů, které by většině čtenářů možná uniklo ale vzhledem k tomu, že mám poměrně dost načteno příběhů odehrávajících se v této době, tak jsem si toho nemohla nevšimnout a to že se v knize několikrát objevilo oslovení Vaše milosti, vztahující se k osobám, které se takto oslovovat nemají. Používá se totiž zásadně při oslovení vévodů/vévodkyň z nekrálovského rodu (královského rodu se oslovují Výsosti). Tedy je to jako byste inženýra oslovovali např. pane docente.. Ale to je jen drobnost.

Oblíbená citace z knihy:
"Vylezu tam."
"To v žádném případě ne."
"To v každém případě ano. Já to nebohé koťátko prostě neopustím." řekla a opřela si ruce v bok. "Pokud s tím neuděláte něco vy?"
"K čertu, to snad není pravda," zaklel Aidan a vydal se spěšně za ní. Cestou si sundal klobouk a kabát, načež zručně vyšplhal na strom.
"Zpomalte," pokárala ho Essie. "Děsíte ho. Nebo ji."
"Mizera nevděčná."
"Má strach."
"Já nemluvil o té kočce."

maluck
26.08.2023 4 z 5

Milá úsměvná romantika z počátku 19. století. I když je kniha určena především mladším ročníkům, může zaujmout i starší čtenáře. Hlavní postavy se mi líbily. Essie měla svou hlavu a nechtěla se podřídit nastoleným pravidlům. Zato Aiden se choval jako opravdový gentleman.

Dámaskloboukem
24.08.2023 5 z 5

I když název nastiňuje detektivní zápletku, jedna se o velmi milý až potměšilý příběh z Anglie začátku devatenáctého století.
Zmiňovaný hrabě je charakterní muž a na obálce vykreslená Essie značně svobodomyslná slečna.
Jak to dopadne, je jasné od prvního řádku, ale to vůbec nevadí, kniha potěší i pobaví všechny romantické duše.

bezzink
24.08.2023 4 z 5

Zabavne cteni. Kniha je protkana sarkasmem skrz naskrz, coz kvituju. Sice trochu detinska, ale neni se cemu divit, kdyz je hrdinum pouhych 18 let. I kdyz teda zase na tu dobu, uz to byl vek na vdavani. Kazdopadne mam radsi o neco starsi hrdiny.
Vecna skoda, ze zde neni pohled z obou stran. Domyslet si, co si Aiden mysli z jeho rezignovanych nebo obdivnych pohledu, popripade z barvy jeho oci (na muj vkus trochu moc menicich se barev na jedny oci ;)) bylo trochu neprakticke.

Zomy
22.08.2023 4 z 5

Tohle se báječně četlo a za jeden večer bylo hotovo. Aiden je správný upjatý hrdina, stejně jako je Essie dokonale odhodlaná a praštěná. U příběhu jsem se moc bavila, dialogy byly vtipné a svěží.
Chybí mi tam nějaká pikantnější scéna. Když je v knížkách erotiky moc, tak mě to nebaví, až obtěžuje, ale když tam není nic, tak to zase postrádám.
V každém případě jde o skvělé čtení.

pogmanka
20.08.2023 5 z 5

Miluju humorné historické romance a tohle byl přesně můj šálek kávy. Bylo to boží. Hlavní hrdinku si nešlo neoblíbit, ani chudáka nechtěného ženicha. :D Líbilo se mi, jak vždycky odhalil, co měla v plánu. Doufám, že autorka brzy napíše něco podobného. Pobavila jsem se.

Petra-1
20.08.2023 3 z 5

Knihu hodnotím jako letní oddechovku. Jde o historický román, ale na mě styl psaní působil, bohužel, jako YA literatura.

Sasha001
18.08.2023 4 z 5

Moc pěkná letní romantická oddechovka. Essie i Aidan jsou hrdinové se kterými se dá zažít spousta zábavy.

Turante
17.08.2023 3 z 5

Příjemné letní romantické čtení.

astra3
27.07.2023 4 z 5

Milé čtení na léto.

Etule
25.07.2023 4 z 5

Překvapivě zábavná oddechovka na léto jako stvořená. Příjemné osvěžení v podobě podobně starých hrdinů (tudíž muž není o x let starší), kdy tentokrát hlavní hrdina není zpustlý zhýralec, kterého hlavní hrdinka "musí" napravit.
Oba hrdinové mě bavili, scéna s kočkou na stromě opravdu pobavila. :D

sabi_z_knihy
23.07.2023 5 z 5

Jak se zbavit hraběte v deseti týdnech je krásná romance odehrávající se v minulosti.
A wow. Tak tohle mě bavilo. Já jsem teda většinou typ člověka, co nečte moc romantické knížky odehrávající se v minulosti, ale možná se to brzo změní. Protože tohle? To mě tak strašně bavilo!
Ale možná za to můžou i skvělí hlavní hrdinové. Essie je přesně ten typ holky, kterou já můžu. Tvrdohlavá přesně tak, jak to mám ráda. Vždycky věděla, co říct, přestože to rozhodně nebylo to, co se mohlo říkat v té době. A Aiden... jo, budu jí ho ještě dlouho závidět. A jejich vzájemný vztah, to je přesně něco, co já můžu. Zbožňovala jsem každou stránku.
Pokud jde o děj, šlo dobře vidět, že to má autorka krásně promyšlené. Děj krásně ubíhal a ani jednou se nestalo, že bych se u knihy nudila. Líbilo se mi, že občas byl takový pozvolnější, že se toho moc nedělo a čtenář si mohl vydechnout, a pak tam byly části tak nabyté akcí, až jsem měla neustálou potřebu číst dál.
A konec... miluju! Až mě trochu mrzí, že to nebude mít i další díly.

Doporučuju úplně všem! Pokud máte rádi třeba Kroniky prachu nejen kvůli knižnímu prostředí, ale i díky době, tahle kniha vás nesmí minout.

4,9/5

Knihu jsem měla možnost číst díky spolupráci s @humbook a Humbook blogerům a moc za to děkuju.

Ig: @sabi_z_knihy

Bryel
22.07.2023 4 z 5

"Jestli její smích dokázal rozzářit celý pokoj, pak při tom jeho jistě roztála veškerá zmrzlina v cukrárně."

Příjemné, romantické, letní čtivo! Vtipný a milý příběh emancipované rebelky, která pilně vzdoruje společenským normám 19. století a svému letitému papírovému snoubenci dává pořádně zabrat.
Jedná se o zdařilý mix knih Pýcha a předsudek a Vévoda a já, primárně určenou pro mladší čtenáře se spoustou romantiky a humoru.

Štítky knihy

pro dívky romantika pro dospívající mládež (young adult)

Autorovy další knížky

2023  82%Jak se zbavit hraběte v deseti týdnech
2021  82%Dáma v závoji
2020  74%Pochybná závěť
2023  80%Sladká Annabelle

Kniha Jak se zbavit hraběte v deseti týdnech je v

Právě čtených7x
Přečtených197x
Čtenářské výzvě8x
Doporučených7x
Knihotéce116x
Chystám se číst122x
Chci si koupit37x
dalších seznamech2x