Vůně mocných ničí vůni bezmocných

recenze

Vůně moci (2019) / TOSAmarketing
Vůně moci

Když se hlavní hrdinka Olga, sestra současného horkého kandidáta na prezidenta, po čase znovu setká s bratrem, tak netuší, že se nachází v blízkosti psychopata, který nejenže zcela propadl své touze po moci, ale je pro ni ochoten obětovat i svůj život, včetně svých nejbližších.

Kniha skvěle rozehrává příběh úspěšného Karla, mladého muže z malého okresního města, který postupně stoupá na politickém žebříčku a to až k jeho nejvyššímu vrcholu. Z normálního člověka, který žije obyčejným a spokojeným rodinným životem, se vstupem do politické strany stává ctižádostivá osoba, která se neštítí ničeho.

Před očima svých nejbližších a obklopen mnoha přisluhovači a kariéristy se mění v sebedestruktivního jedince, kterého zřejmě jednou dožene jeho temná úspěšně maskovaná minulost.

Skvěle vykreslené postavy a to nejen Karla a Olgy, ale také například právníka, podnikatele, lékaře a dalších, věrně popisují jejich životní osudy, charaktery, názory a touhy. Společné jednání a očekávání se u nich postupně spojuje do jediného proudu, který je unášen neznámo kam...

Tento příběh je až neskutečně hmatatelný a v průběhu života se v něm může ocitnout prakticky každý z nás.

Je z dnešní doby a má dramatický spád. Věrně a opravdu výstižně ukazuje nynější prohnilou společnost, její zkaženou morálku a falešnou hru na demokracii.

Až surově se nás dotýká pokrytecké chování s vykresleným mediálním obrazem, který se zcela míjí se skutečností.

Kniha rozhodně stojí za přečtení a nabízí zamyšlení nad dnešní neklidnou dobou.

Komentáře (0)

Přidat komentář