Všechno, úplně všechno

recenze

Všechno, úplně všechno (2015) 5 z 5 / Sisinka05
Všechno, úplně všechno

Ahoj,
dnes vám chci představit jednu z nejlepších knížek, kterou jsem kdy četla. Myslím si, že pokud jste knihu ještě nečetli, děláte velkou chybu. A pokud si ji nechcete koupit, tak si ji půjčte v knihovně tak jako já :).

O čem kniha vypráví?
- Kniha vypráví o osmnáctileté Madeline (neboli Maddy), která má alergii na celý svět. Už jako mimino trpěla různými nemocemi, a po autonehodě jejího otce a bratra ji doktoři zjistili že má SCID - aspoň tohle vše ví od své mámy, profesionální doktorky.
Sama si ale nic nepamatuje.
Co je to ale SCID? Je to nemoc, která má mnoho různých podob, a když ji máte, tak trpíte 'alergií na celý svět'. Maddy nesmí vycházet z domu, nemůže se nikoho dotýkat, pouze své mámy.
Její každý den stejný. Každé dvě hodiny absolvuje kontrolní testy, zda je vše v těle v pořádku, a má i přesné doby jedení, kdy má sníst jaké jídlo.
Pro ni to je ale normální život.
Jednoho dne se ale do sousedního domu přistěhuje rodina. A když se Madeline podívá přes závěsy, kdo to přijel, uvidí tam kluka, Ollyho, aspoň tak na něj volala jeho máma. Vysoký kluk, do kterého se na první pohled zamiluje snad každá holka.
Tehdy se Madeline změnil život.
A to doslova.

Můj názor na knihu?
- Kniha mě už od začátku bavila. Příběh byl originální, nic podobného jsem zatím nečetla. Madeline je skvělá hrdinka, která je smířená se svým stylem života. Není typ holky, která se neustále lituje jaký je chudák, což mě velice potěšilo.
Vztah Maddy a Ollyho byl plný důvěry, a oba dva jsem si ihned zamilovala :).
Dost mě také překvapila odvážnost Maddy, která byla neskutečná.
Celá ta kniha byla neskutečná, a stala se z ní moje srdcová záležitost ♥.

Co na závěr?
- Doporučuju si knihu přečíst. Myslím, že pokud na tuhle knihu máte náladu, bude se vám líbít tak jako mně :).

Doporučený věk?
Myslím, že na věku nezáleží, ale doporučuju 13+.

Komentáře (0)

Přidat komentář