Všechno je definitivní

recenze

Všechno je definitivní (2022) 4 z 5 / renulka16
Všechno je definitivní

King v jeho předmluvě píše, že lidé povídky moc nevyhledávají a já za sebe říkám, že zrovna u Kinga mám ráda jeho povídky, stejně tak i u jeho syna. Ale musí být ty povídky přiměřeně dlouhé a ne, aby jedna povídka zabrala třeba jednu třetinu knihy.
V této knize je 14 různých povídek a všechny jsou ve finále "přibližně" dlouhé, některá má třeba 30 stran a některá 60, ale přesto je to odpovídající.
Mimochodem ty jeho předmluvy fakt miluji!

Ne všechny povídky mi sedly, ale řekla bych, že to tak zkrátka v povídkových sbírkách je. Pořadí těchto povídek proběhlo tak, že pomocí vytahování karet z balíčku, určily pořadí :).

Každá povídka má svůj vlastní Kingův komentář, který se mi vždy hrozně líbil, přišlo mi to díky tomu více osobnější.
Nebudu vám zde popisovat děje jednotlivých povídek, to mi přijde zbytečné,ale nejvíc musím vyzdvihnout povídku 1408 či Pitevní sál čtyři, protože pro mě to, co se tam odehrálo, je opravdu noční můra. Ale pozor, všechny povídky nejsou hororové.

Jinak na Kingovi opravdu obdivuji to, jak z ničeho dokáže udělat něco excelentího.

Součástí knihy jsou tyto povídky: Pitevní sál číslo čtyři;Pán v černém obleku; Vše ,co miluješ, ztratí se v dáli; Smrt Jacka Hamiltona; Místnost smrti; Sestřičky z Elurie; Všechno je definitivní; L. T. a jeho teorie domácích zvířat; Silniční virus míří na sever; Oběd v Gotham Café; Ten pocit, co popsat se dá jen těmi francouzskými slovy; 1408; Jízda na Střele; Čtvrťák pro štěstí.

Komentáře (0)

Přidat komentář