Vše začíná brněním

recenze

Brrrnění (2020) 3 z 5 / Limonadovyjoe
Brrrnění

Sex, drogy a rock n roll. Jedna nekonečná marihuanová jízda v divokých devadesátkách na univerzitních kolejích. Kolik sexu je moc sexu, kolik Nirvany je moc Nirvany a kolik trávy je moc trávy? A může být vůbec příliš trávy?
Parta kluků, pro které je pobyt na kolejích prvním závanem svobody, nikdo tady už nehlídá docházku, ani počet piv vypitých v půlce týdne, život je jedna nekonečná kalba, pokud se chytnete té "správné" party. Do toho povolné holky, první druhé a třetí velké lásky a občas nějaká zkouška.

Na jedné straně máme Honzu, Evžena, Jarina.. sympaťáky, kteří si užívají každou párty, pro které je hulení zpestřením, zábavou.
Na druhé straně nastavuje zrcadlo Johny, pro kterého hulení už dávno není zábavou, ale útěkem z reality, první věcí, na co myslí, když ráno vstane, poslední věcí předtím, než upadne na úplné dno a do nevědomí, se schýzami a stihomamem.
A mezi tím vším se jako duch vznáší postava Arnošta, a už kvůli němu se vyplatí číst až do konce, i když je děj občas zdlouhavý. Konec knihy, jedna jediná stránka pak zasáhne přesně to místo, kdy si řeknete, že přes všechno to hulení, stálo čtení za to.
Kniha krásně poukazuje na zákon o držení marihuany "množství větší než malé" kolik to vlastně je?
Tahle sytě zelená kniha v obchodě určitě upoutá vaši pozornost, je nepřehlédnutelná, určitě ale nebude pro všechny. Rozhodně je ale pro všechny ty cool středoškoláky co si myslí, že jim tráva nic neudělá. A taky utvrdí nás starší v tom, že legalizace je opravdu cesta do pekel..i když...když jsme byli mladší... :)

Komentáře (0)

Přidat komentář