Vražda s nápovědou – čtvrtý díl detektivní série

recenze

Vražda s nápovědou (2022) 4 z 5 / Kizuizi
Vražda s nápovědou

Vypadalo to jako nešťastná smrt, jen kdyby soudní lékařka nenašla na těle zemřelé zvláštní tetování. A podivné na tetování je nejen jeho umístění, ale také to, že vede k hádance. Závěr je jasný – pokud včas nevyřeší hádanku, budou mít další oběť...

Tuhle německou sérii jsem si velmi oblíbila. Nejen že má nádherné obálky, ale autorka si drží svůj styl psaní, takže vím, na co se mohu těšit.

Nezklamala mě ani tentokrát, a já se dokonce nadchla o něco víc, než u předchozího dílu. Již počtvrté se setkáváme s vyšetřovatelskou dvojicí Julie Schwarzová a Florian Kessler a jak již název napovídá, je tento díl o hádánkách, jejichž neuhodnutí bude potrestáno. Stejně jako v předchozích třech knihách i zde máme možnost nahlédnou postupně nejen do vyšetřování, ale i se blíže seznámit s postavou oběti a pachatele.

U této série je obvyklé, že pachatele „známe“ už od začátku, i když neznáme jeho totožnost. V různých kapitolách s ním trávíme čas, poznáváme jeho osobnost, dětství i dospělost. Díky tomu možná „pochopíme“, proč jedná tak, jak jedná.

Příběh je čtivý, napínavý a nechybí ani tradiční, velmi lehká, romantická linka. Avšak nevyhneme se zde krvavějším popisům, nebo ne zrovna jemnému jednání jak s lidmi, tak i zvířaty. Díky kratším kapitolám je kniha i velmi svižná, a i když téma tentokrát není nijak neobvyklé, určitě knize neubírá na zajímavosti.

Vraždu s nápovědou mohu jen doporučit, stejně jako předchozí díly. Pokud však některý z dílů číst nechcete, nevadí; případ je v každé knize jiný a uzavřený. Dovolím si upozornit i na moc pěkné obálky a knihy ladí i pod přebalem.

Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství Grada (Cosmopolis)

Komentáře (0)

Přidat komentář