Voňavé čtení

recenze

Dům vůní (2023) 4 z 5 / bradovav
Dům vůní

Ještě než se dostanu k obsahu knihy. Chtěla bych zmínit obálku. Něžné barvy a romantické prvky krásně ladí k příběhu a mému oku tato něžnost vyloženě lahodí.

Co se obsahu týká - už jsem Vám říkala, že miluji Francii a Paříž? Že bych tam chtěla žít a nebo minimálně být? Tak díky této knize jsem opět do této mnou milované země zavítala a měla jsem kromě destinace možnost poznat i velmi silnou ženskou hrdinku Anouk. Anouk si i s určitou dávkou štěstí jde za svým dětským snem vyrábět vůně.

Výroba vůní, kdy máte tendenci si čmuchnout (a ne, ta kniha nevoněla), prolínání historie rodu, který má ve výrobě vůní tradici, s přítomností s vědomím, že kniha čerpá náměty z reálných událostí a postav Vás očaruje a vy se ponoříte do jiného světa. Světa, který by mohl být zfilmovaný jako romantický, historický seriál pro ženy. Zajímavost by takovému seriálu přinesla nejen pomalá romantická linka, ale zejména pak konkurenční boj v tomto odvětví, rodinná tajemství a jejich dopady a nenávist dvou rodů.

Za mě velmi poutavé čtení provoněné Francií se silnou ženskou postavou, které Vám provoní srdce svou něžností. Autorce prominu i větší množství postav, které mě jindy ruší.

Celkové hodnocení: 4,5* z 5*


Dům vůní Dům vůní Martina Sahler

Anouk už od dětství sní o vymýšlení vlastních parfémů. V roce 1950 však obchod s vůněmi ovládá několik mocných rodin a pro nováčky v něm nezbývá místo. K řemeslu ji tak přivede až náhoda, když se jí v Grasse, starém francouzském m... více


Komentáře (0)

Přidat komentář