Velké finále nebo strmý sešup?

recenze

Twisted Lies: Lži na ostří nože (2024) 3 z 5 / Literarytwins
Twisted Lies: Lži na ostří nože

Na příběh Christiana a Stelly a celkově na velkolepý závěr této série jsem se opravdu těšila. V tomto případě však přišla trochu ledová sprcha, která mé nadšení z této série trochu utlumila.

Grumpy&sunshine páry mám ráda a viděla jsem zde silný potenciál. Ani mi v podstatě nevadilo, že šlo o slow-burn romanci. Jenže odsud posud. Nešlo mi vůbec o pozvolný a rozvláčný průběh jejich vztahu, jako spíš o to, že se celkově ten děj neskutečné táhl a fakt jsem se místy i nudila, protože některé věci prostě byly pořád dokola a zbytečně natahované jako žvýkačka.

Další z proměnných, které mě u Twisted Lies zklamaly, byla samotná hlavní hrdinka Stella. V porovnání s ostatními ženami série byla jednoznačně nejslabším článkem. Spoustu věcí se mi k ní jako charakteru nehodilo a ani jsem jí je upřímně nevěřila. Navíc solidně zasadila hřebíček do rakve tím, jak se postavila jako totální hysterka k jedné určité záležitosti.

Tuto sérii jsem četla v českém překladu, u tohoto konkrétního dílu jsem však nejvíc bolestně vnímala překlady a slovní obraty užívané u peprných scén. Nemůžu si pomoc, ale v originále je to mega žhavé, kdežto čeština prostě nemá takový šmrnc a spousta byť dobře přeložených frází či pojmenování zní v našem jazyce spíš jako kýč a ztrácí to trochu to ohnivé kouzlo.

Ale ať jenom nehubatím, samotný příběh knihy jako takový byl zase naopak super a moc se mi líbil, jen bych mu dodala svižnější tempo a ubrala na některých myšlenkách a popisech. A kdo byl největší třešničkou na drotu, byl náš morally grey Christian. Protože ten mi dokázal zabrnkat přesně na ty správné noty a hodil mi tak vidle to mého rozhodování o TOP muži této série.

Komentáře (0)

Přidat komentář