Vaše bludy

recenze

Vaše bludy (2008) 5 z 5 / Galloway
Vaše bludy

Už při předmluvě jsem měla z knížky skvělý pocit a probudila ve mně zájem. Trochu jsem ale cítila i strach, aby mě nakonec nezklamala tak jako předchozí kniha od autora.

Přišla první kapitola a moje nadšení pokračovalo. Chtěla bych zmínit dvě důležité věci.

Skoro každý řeší ve svém životě minulost nebo budoucnost, přítomnost se řeší málo kdy, a přitom je ta nejdůležitější. Nejdůležitější jsou okamžiky, které prožíváme právě teď. Lidé si často říkají, že až nastane v budoucnosti určitá věc, pak budou šťastní. A pak až tato situace v budoucnosti nastane, budoucnost se stane přítomností a daný okamžik štěstí opět nepřijde, už znovu myslíme na budoucnost.

Druhá věc, kterou chci zmínit je ta, že pro plno lidí je důležité mít v budoucnosti milníky, které nás poté udělají šťastnými. Např.: Až se nám narodí dítě, budu teprve šťastná. Až jednou pojedu na dovolenou do Austrálie, budu konečně šťastná. Když se upínáme na tyto milníky, a nakonec jich i dosáhneme, štěstí bohužel nepřijde. Většinou cítíme jen zklamání, protože jsme čekali víc, a kvůli dosažení tohoto milníku, nám uteklo několik let života.

Nad tímto by se mělo plno lidí opravdu zamyslet.

Mohla bych rozebírat všechny kapitoly zvlášť, protože v každé jsem našla něco. Tato recenze by pak ale byla strašně dlouhá, a hlavně Vás nechci připravit o ten pocit, když se najdete na těchto stránkách a řeknete si: Tak takhle už ne!

Závěrem bych chtěla ještě zmínit honbu za dokonalostí. Jaký význam má vlastně toto slovo? Ať se zeptáte kohokoli, každý bude mít na dokonalost jiný názor. A co z toho vyplývá? Dokonalost NEEXISTUJE. Pokud tedy děláte něco a máte pocit, že jste do toho dali opravdu hodně, buďte šťastný a hrdí sami na sebe. Cizí názor by nikdy neměl mít větší význam než Váš vlastní. VY jste totiž nejdůležitější osoba v životě, který žijete.

Komentáře (0)

Přidat komentář