Vánoční?

recenze

Vánoční kdože, cože?! (2023) 3 z 5 / bradovav
Vánoční kdože, cože?!

Obálka: 5*
Hlavní postavy: 5*
Děj: 3*

Knihu jsem získala k recenzi v rámci spolupráce s @albatrosmedia.

Ola a její svět. Svět, kde se parta teenagerů seznamuje, randí, zažívá problémy, smutky, lásky - je to svět, kam bude chtít utéci nejeden náctiletý čtenář. Já jakožto třicátnice samozřejmě nevzdychám nad jednotlivými mužskými hrdiny. Jakožto velká dospělačka si zde ale naleznu své. Líbí se mi, jakým způsobem je zde pojatý smysl pro humor. Jak lehce ho Ola servíruje snad na každé stránce a přitom to není nic vlezlého či otravného.

Jde o lehké čtení, kterým ráda prolínám obtížnější knihy. Čtení, kde máte pocit, že ty holky a kluky znáte a že žijí někde vedle vás a vy k nim chodíte na návštěvu.

Z tohoto dílu jsem mírně zklamaná - přiznám se, že šlo o čtení, které jsem si časovalo na období Vánoc a bohužel ta vánoční tématika je tam podle mě jen okrajově. Spíš by mi seděl název Zima v horách než Vánoční kdože, cože. To mě zklamalo. Mohlo tam být více zakomponováno toto období, mohli spolu večeřet, udělat nějakou tradici jako vzpomínku na dětství. Za mě tam Vánoc prostě bylo málo a nebála bych se jich tam nacpat víc.

Jde o kratičký příběh, kde hlavním cílem je zase více poznat hlavní hrdiny z předchozích dílů a to si myslím kniha splnila. Asi bych ji nedoporučovala jako první knihu, která vypráví o této partičce.

Celkově hodnotím: 3,5* z 5*

#veructe #verujeprostestara #zima #vanoce #kdozecoze


Vánoční kdože, cože?! Vánoční kdože, cože?! Nofreeusernames (p)

Vánoce jsou tady – jenom ne tak veselé, jak by si všichni přáli. Mei svátky bojkotuje od smrti svého táty, a teď se navíc musí vyrovnat s ultravánoční nevlastní sestrou Harper. Ava jako obvykle trpí v kruhu rodinném a stýská se jí... více


Komentáře (0)

Přidat komentář