Už nikdy dostupná

recenze

Momentálně nedostupná (2023) 1 z 5 / bradovav
Momentálně nedostupná

Obálka: 1*
Hlavní postava: 1*
Děj: 2*
@nakladatelstvimetafora @grada_cz
#spoluprace

Tato kniha je pro mě bohužel zklamání. Když jsem si četla o čem kniha je, říkala sem si, že půjde o místy vtipný příběh o mladé influecerce. Bohužel jsem se mýlila a spíš než místy vtipná je tato kniha absolutně pesimistická a depresivní. V této knize bohužel není žádný radostný okamžik, který by neměl nějaký mráček kolem sebe.

Když čtu knihu, píši si poznámky, které používám při psaní recenze. Kdyby hlavní postava Vittoria viděla, co jsem si o ní napsala, pravděpodobně by vyjedla ledničku. Tak ona totiž řeší stres. Jako čtenář dokážu pochopit, že je člověk nemocný, ale proč se hlavní hrdinka svěřuje nutriční poradkyni a ne odborníkovi? Proč říká své niterné problémy někomu, kdo jí chce jen vážit? Toto mi přišlo stejně absurdní, jako samotné chování hlavní postavy.

Postava, která je nevyspělá, nezodpovědná, sobecká, povrchní, zamindrákovaná a ke všemu vypočítavá mi opravdu k srdci nepřirostla. Holka, které absolutně vše spadne do klína, které přijde normální neplatit za nájem a pak se diví, že ji někdo vystěhuje.

Jediné pozitivum, které na této knize vidím, je kromě krátkých kapitol i její poselství. Kniha poukazuje na problém moderní doby, kdy se svět přesunul do online světa a pro některé je nejvíc důležitý počet like, sledujících a komentářů. Proto se prosím zamyslete, kolikrát se na tato čísla díváte a omezte to, ať alespoň toto kniha donese do našich čtenářských duší.

Celkové hodnocení: 1,5* z 5*


Momentálně nedostupná Momentálně nedostupná Valentina Farinaccio

Když vám někdo, s kým se setkáte poprvé, řekne, že jste velmi fotogeničtí, není to kompliment. Sedmatřicetiletá Vittoria, která tuhle větu slýchá často, o tom už pár let ví své… Vittoria si píše blog o hudbě, vydělává si úklidem a... více


Komentáře (0)

Přidat komentář