Tsunami

recenze

Tsunami (2022) 4 z 5 / bradovav
Tsunami

Tsunami - Karin Krajčo Babinská
**********************************
Obálka: 2*
Hlavní postavy: 3*
Děj: 4*

Tento rok jsem se rozhodla číst více knih od českých a slovenských autorů. Proto jsem ráda, že jsem si v rámci spolupráce s @albatrosmedia mohla přečíst i tuto knihu.

Knihu, která vypráví příběh jedné české rodiny a jejich životních osudů. Samotné členění knihy mi velmi vyhovovalo. Líbilo se mi, že oddělené úseky se vždy věnovaly jednomu příběhu a po předělu se zase věnoval jinému členu rodiny. Já osobně jsem se těšila na úseky, které byly věnovány Ludvíkovi a jeho milostným příběhům. Jednoduše jsem mu fandila a přála mu (jako správná romantička) velkou lásku.

Oproti tomu jsem se rozčilovala u vyprávění, která byla věnována Robertovi. Od první kapitoly mi neseděl a nelíbil se mi. I přesto jsem konec, který ho potkal nečekala a nepřála mu ho.

Čtení této knihy pro mě nebylo jednoduché. Všechny postavy, které v průběhu čtení sledujete, jsou smutné, zklamané životem. Nevadí mi takové příběhy, tady jich ale bylo moc na jednom místě.

I přesto a fakt, že finální zápletku jsem odhalila již v průběhu čtení, budu hodnotit vysoko. Líbilo se mi totiž zpracování živelné katastrofy, kterou rodina prožila. Vyprávění této události mě pohltilo a dokázala sem si reálně představit každý okamžik popisovaného děje.

Celkově hodnotím 4* z 5* a to zejména za posledních cca 50 stran.


Tsunami Tsunami Karin Krajčo Babinská

Vzpomínky jsou jako vlny, stále se k nám vrací. Den Eminých narozenin se kvapem blíží. Kromě členů její rodiny se však na oslavu chystá i jeden nezvaný host – minulost, kterou všichni považovali za dávno mrtvou. V návalu nečekan... více


Komentáře (0)

Přidat komentář