Tohle je kniha jako dělaná na pláž !

recenze

Všechno se v dobré obrátí (2022) 4 z 5 / ELIKALLY
Všechno se v dobré obrátí

Když se nesourodá parta sejde na zájezdu v hotelu na krásném ostrově Tenerife. Novinář píšící svůj článek pro cestovatelský magazín Exotika, manželský pár, který má své ne úplně šťastné období, milenecký pár, kubánský disident a doma čekající přítelkyně, která se k tobě touží nastěhovat.
Čtení je to líbivé ale rozhodně ne povrchní, plyne sice svým pomalým tempem ale zároveň Vás udržuje v lehkém napětí, kam se příběhy účastníků zájezdu odkloní.
To vše v krásně popsané retro době, kdy se z dovolené ještě posílá starý dobrý papírový a známkou opatřený dopis. V době kdy se volalo holkám do klubu na drahá předčíslí a jeden telefonát Vás mohl stát celou výplatu.
V době kdy slovo internet a propojení všech se všemi vyvolávalo úšklebky na tvářích nevěřících Tomášů.
V době, kdy hotel all inclusive znamenal, že s ním vše dokud mohu ještě trochu dýchat.
To vše podáno na pozadí nádherného ostrova, jehož cesta okolo Vám sice zabere pouhý den, ale to pouze v případě, že už jste se nechali okouzlit ostrovem věčného jara někdy v minulosti.
V kulisách dnešních dní jsou příjemné chvíle s touto knihou zaručené. Člověk si až nostalgicky vzpomene, co nás kdysi trápilo a co jsme považovali za konec světa.


Všechno se v dobré obrátí Všechno se v dobré obrátí Adam Suchý

Do silvestrovské půlnoci roku 1992 zbývá jen několik dnů. ČSFR stojí před svým zánikem, v letadlech si ještě zapálíte cigaretu a mobilní telefony a internet už netrpělivě přešlapují na prahu nové doby. Pár let po sametové revoluci... více


Komentáře (0)

Přidat komentář