To není můj problém

recenze

To není můj problém (2022) 3 z 5 / anastasia.reads
To není můj problém

Kniha mi byla zaslána v rámci spolupráce se skupinou Humbook blogeři.
Popravdě jsem vůči této knize neměla žádná očekávání. Contemporary není zrovna můj šálek čaje a teenage drama mě v knihách spíš rozčiluje. Knihu jsem tedy otevírala s malou dušičkou a hrůzou, že ji nebudu schopna dočíst. Hned na první straně mě ale hlavní hrdinka Aideen zaujala. Drzá, navenek sebevědomá a vtipná. Mou oblíbenou postavou se ale rychle stala Meabh, se kterou jsem se plně ztotožnila.
Hlavní dějová linka - Aideen řešící problémy ostatních, aby unikla vlastním - měla úžasný potenciál, který autorka sice velmi dobře uchopila, ale bohužel podle mě nebyl úplně využitý. Jinak má kniha všechno. Přátelství, lásku (a ano, lehký náznak enemies to lovers, cením), současné jak sociální, tak ekologické problémy, LGBTQ+ reprezentaci (za mě parádně zpracovanou, bez stereotypních předsudků, 10/10), zabývá se psychickým zdravím, je tam určité rasové zastoupení atd.
Důvod, proč jí dávám jen 4/6 je to, že mě prostě nevtáhla do děje. Bohužel, kdybych měla tuto knihu hodnotit stejně jako literární postavu, asi bych ji musela popsat slovem hodná (a tím myslím, že hodná je její jediná charakterová vlastnost). Tahle kniha je fajn, to bezpochyby, ale je fajn takovým tím prvoplánovým způsobem. Nenutila mě přemýšlet, předvídatelnou se stala asi na straně 50 a celkově mě moc nechytla.
Určitě bych ji doporučila, pokud chcete naprosto oddechové čtení, kterým doslova proletíte a které skončí happyendem. Já osobně si ji ale asi podruhé nepřečtu.

Komentáře (0)

Přidat komentář