Teorie býka je o hledání lásky i sebe sama

recenze

Teorie býka (2023) 5 z 5 / TeaS2015
Teorie býka

Elena je třicetiletá živoucí vztahová katastrofa, která vždy přechází plynule z jednoho vztahu do druhého.
Když se zdá, že našla svého vysněného partnera na úrovni, kterou si vždy přála (po všech stránkách super), stane se ze vztahu hluboká nuda, která všechny sluncem zalité zítřky bleskově potopí.
V takových případech bere Elena kramle a nedbá na následky. Tím pádem se z krásné terasy s chlapem a kocourem octne doslova v háji. Na ubytovně mezi pytli s osobními věcmi ocení nejvíc to, že se postavila na své nohy.
Ale naše hlavní hrdinka nemá malé ambice a plány. Stojí o daleko víc, než jen spokojený život. Touží mít lásku s velkým L, chlapa s velkým CH, práci s velkým P. Vrhne se do života s nadšením, lačností a dravostí jarního tání.
Itálie je srdeční záležitostí, které propadne. A nejen jí. Objeví, jak skutečně chutná život kořeněný velkou láskou se všemi nástrahami a radostmi.
Elena je poděs. Ale ve všem je s vášní a lehce sebeironickým humorem úplně naplno. Fandíte jí, když stoupá vzhůru, pláčete s ní, když je na dně.
Román Magdy Maxové Teorie býka vás zasáhne v mnoha směrech.
Budete se smát, plakat a radovat se spolu s Elenou, jako byste ji znali odjakživa.
Určitě ji znáte z blízkého okolí. Je to vaše sestra, dcera, kamarádka. Vydejte se na cestu na slunný jih a nechte se prostoupit jeho barvami, vůněmi a chutí života a nakonec i lásky...
A nepíši to vše jen proto, že jsem této knize a mladé nadějné autorce byla betou, která si čtení (tehdy teprve rukopisu) užila na sto procent. Těším se i na další knihy z pera autorčina, protože mě baví její humor a nadhled, se kterým je kniha napsána.
Teorie býka totiž ukrývá i vášnivé a silné srdce, které si určitě zamilujete.


Teorie býka Teorie býka Magdalena Maxová

Šestadvacetiletá Elena se ocitá na životní křižovatce. Již dosáhla všeho, co do té doby považovala za důležité. Má hodného přítele, byt s terasou, značkovou kabelku a pár bot, ve kterých beztak nedojde ani za roh. Bohužel, ani vše... více


Komentáře (0)

Přidat komentář