Takto dľa mojho názoru vyzerá braková literatúra. Len neviem, či týmto názorom túto brakovú literatúru neurážam.

recenze

Nikola Tesla a Albert Einstein na cestě časem (2012) / Dotcom (2187 views)
Takto dľa mojho názoru vyzerá braková literatúra. Len neviem, či týmto názorom túto brakovú literatúru neurážam.
Krátke zhrnutie deja: Tesla, Einstein,  6 ročný inteligentný človiečik, ktorý svojimi postrehmi, sťa by z oka vypadol svojim rovesníkom z amerických filmových trhákov (nakoniec sa stane žeriavnikom (napadá ma Soptík - aj tak budem požiarnikom) a jeho strýko trpiaci narkolepsiou (jpomerne neobvyklá porucha bdelosti, keď človek nekontrolovateľne upadá do spánku, aj keď nie v takej podobe, ako predstavil R. Atkinson (to je to pán Fazuľa) vo filme Milionový závod - Rat Race - tak teda táto štvorica cestuje v čase v stodole- sic! - na zamrznutú Antarktídu, ktorú Tesla len tak pre nič za nič rozpolí, tu sa stretáva s wikingmi na plachetnici, hlavný wiking svojim mečom pokračuje v deštrukcii Antarktídy. Teda zhrnutie - autor knihy konfabuluje na základe pár prečítanych útržkov z kníh Ludvika Součka, matnom podvedomí o Filadelfskom experimente (je to jednotná teória poľa pán autor, nie zjednotená. Zjednotené sú Spojené štáty a klaka Vašich prívržencov voči konštruktívnej kritike. Je zrejmé, že autor má v obľube Trosku, za čo ho pri jeho veku chválim. Doporučil by som mu aj Babulu, teda aspoň jeho knihu Signály z vesmíru, aj keď je poplatná dobe a obdivom k socializmu.  Gramatika: autor ma problémy so stavbou jednoduchej vety, veta rozvitá je už ľahký problém, súvetie sci -fi. O slovoslede a pomerne častých hrubkách škoda hovoriť. Znalosť fyziky: Neočakával som stručnú históriu času od Hawkinga, avšak toto dielo podliezlo všetky laťky. Životnosť slnka, ako všetci vieme je 6 miliónov rokov, píše autor, ale akosi to zabudol vysvetliť dinosaurom, ktori prežili "niekoľko sĺnk". Hovorí Vam niečo pán autor Jura, Krieda, Pangea? Prezradím Vam zdarma, že vek Slnka sa odhaduje cca na 4, 5 miliardy rokov a hranica sa stále s novými poznatkami posúva a jeho trvanie dľa predpokladu vedcov je cca ešte raz takto dlhý úsek. V tomto ste sa trošilinku sekol. Naše slnko postupne po 6 miliônoch rokov vyhasne a zem sa zmeni v kocku ľadu. Ak dôjde k zániku drahý sčítaný autor vyparíme sa, zhoríme. Žiarenie dľa autora delíme na infračervené a katódové (autor mal na mysli pravdepodobne vznik X Ray paprskov teda Rtg žiarenia, ale aj vtedy je tu ešte Comptonov rozptyl, tvorba pozitronový párov, ale toto je už skutočne z iného súdku - v tomto veľdiele lietame v stodole, rozdeľujeme Antarktídu (ozaj vysvetlil som pani V, že je to niečo ako Europa, ale trošku južnejšie?) teda presnejšie ju rozdeľujeme v letnom oblečení a pritom daváme do laty mimozemšťanov aj wikingov - pakáž jedna, čo nám bude v knihe zavadzať. Ďalej poznáme Orion, Plejady a ine Galaxie.  Predvčerom okolo mňa preletela galaxia Apophis, tak som sa zľakol, pán autor. Jednoducho tieto neznalosti sú v dobe netu hanbou. Google to istí. Úvaha:: Nie každý máme nato splodiť nejaké písomne dielo, respektíve máme, ak nemáme dostatok sebareflexie. Pán autor, ale písanie si pochvalných recenzii samým autorom a okruhom blizkej klaky je skutočne smutné. Napádanie potom autora recenzie je len dovršením megalomanie. Grafická stránka: ako neuraziť autora kresieb. Na základke som mal okolo seba lepších výtvarnikov. Vtedy mali asi 12 rokov.  Na druhej strane celkom zaujímavý prebal knihy.Zhrnutie a snáď konečne aj konštruktívna kritika: Pán autor, nepíšte, ak tak pre okruh tu sebe verných, ktorí ma následne nazvú podvodníkom, či násťrocným deckom a preboha neporovnavajte sa s Viewegom a Kingom!!! Ak nastavím akúsi pomyselnú časovú os, kde naivné diela Trosku dáme do obdobia pozdnej puberty, pán Neff bude skoro v dôchodku,  tak toto veľdielo by som charakterizoval orgastickými sťahmi po koite. A aj ten sex stal za h....Autor je lekár, má 55 rokov, žije striedavo v ČR a SR, má prečítanú prakticky celú old school Sci-fi od Asimova, Heinleina, Herberta, cez Strugackich, Lema (p. Fejfekovi doporučujem Sumu technologiae) až ku Kingovi, Prestonovi, Berymu, Brownovi atď obľubený autor a kniha Catch XXII - Joseph Heller. Ale miluje tiež Patchetta, Sapkowského, Pilipjuka. Prečíta si rád aj Viewega či Matkina. Ulietava na Douglas Adamsovi, miluje Monty Pythonov, počúva Pink Floyd, Emerson, Lake And Palmer, Yes, Jethro Tull, ale i Led Zeppelin, Deep Purple, Katie Meleua, Iné Kafé, Slíže, Jarek Nohavica atď. Najhoršia kniha v živote - práve zrecenzovaná. Spotreba sedatív počas čítania knihy 30 tbl Lexaurín 5 mg. Ešte mu chýba sto strán. 

Komentáře (30)

kniha Nikola Tesla a Albert Einstein na cestě časem recenze

LordSnape
18.10.2014

Tak knihu mám doma z knihovny a jsem na ní zvědav. Nicméně poté, co jsem viděl, že autor se stačil rozdělit na dalších 11 persón, aby to vyhypeoval vysokým hodnocením, přemýšlím, jestli jí pak v závěrečném resumé já zas neuberu. :-)

Mlha
23.01.2013

Zajímavý, když se člověk mrkne na hodnotitele téhle knihy, tak všichni (až na Dotcoma) dali 5 hvězdiček, všichni se zaregistrovali v posledních 20 dnech a všichni mají přečtenu jen tuhle knihu. Pardon, teda až na Wallianta. Ten přečetl všechny 3 své knihy a všem dal plné hodnocení. Zdá se, že si tu někdo dělá nekalou reklamu. Že by Nikola Tesla? Nebo snad Albert Einstein? Nebo nedej bože sám velký Walliant? Díky Dotcome, že ses obětoval a nenechal si to pro sebe.

Mlha
22.01.2013

Vyprdni se na ně (něj) Dotcome. Vždyť si celou dobu píšeš s autorem knihy, který si sám pochvalné recenze rozdal kam to šlo.
Jen pro ilustraci:
gulliver.0 - profil založen 3.1.2013 - kniha přečtená 1 - kniha ohodnocená 1
Mamomir - profil založen 10.1.2013 - kniha přečtená 1 - kniha ohodnocená 1
Evelína Violet - profil založen 16.1.2013 - kniha přečtená 1 - kniha ohodnocená 1
Která knížka to asi tak je, co? To bys neuhádl.
O kus níž už tohle odhalil LordSnape, tak se nerozčiluj nebo na těch sedativech zůstaneš.
Vždyť se ta knížka nedá ani nikde koupit, on jí totiž nikdo nechce prodávat.

Mamomir
17.01.2013

vyprdněte se na ně Evelino!! Vždyť je to blázen. Hodnotí knihu,kterou ani necetl.

Dotcom
17.01.2013

Pani Violet alias autor, prečo autor - to je zrejmé z nasledujúceho - predpokladám, že taká intimnosť, ako finálna úprava knihy môže byť známa len autorovi Ad1. Stránku autora som citoval. Sú tam uvedené aj jeho ďaľšie diela, tie som však nečítal a tak no comment. Ukážka je z recenzovanej knihy na stránkach autora. Adresa viď nižšie. Užma nebaví ju dookola googliť. Je zaujímavé, že sa stránka v priebehu týchto diskusii mení. V knihe už odstavec s prednostom nie je. (vôbec ma netešilo, že som za cez tie dristy musel znovu prekúsať, ale áno, v knihe sa pán prednosta nenachádza.) Na druhej strane som doslovne citoval, že skopírovaný úsek je zo stránky autora. Takže... Nechutná recenzia je táto Vaša vlastná
"GENIÁLNÍ!!!!Van, 22.11.2012
Zapomeňte na kiha Muraka Haruky, či Michala Viewega! Prej bestsellery, chachacha! Tohle je kniha, kde zaplujete do děje takovou rychlostí, jako když sletíte z tisíci metrů do moře. Totálně poutavý děj, úplně spalující na každé stránce plné překvapení! Kompletní biografie nejen Einsteina, ale především Tesly je obsažena v této 330 stránkové knize dopodrobna, až se to zdá nemožné! Neskutečně rozplétající konec vás šokuje na posledních cca 100 stranách a vrcholíí dech vyrážejícím prohlédnutím něčeho zdánlivě nemožného!! Kdo je ten Walliant??? Neznám ho! Ten musí psát, psát!!!!! Ten šlape na paty nejžádanějším českým autorům a dobře jim tak! Beztak píšou jen pro prachy a samý blbosti, které jsou nezáživné a nudivé: Bravo! TOHLE, TO JE SAKRA SKUTEČNÁ KNIHA!!!
2. Áno, čeština nie je špatná. Čeština je krásny jazyk. Špatná čeština je len vo Vašej knihe.
3. Samozrejme, že som upozornil ľudí na tento brak. Predsa len čiastka 400 kč nie je málo a dľa môjho názoru by v knihe mala byť poukažka s obrazom Bedřicha Smetana, ako kompenzácia. A samozrejme moje prvé recenzie viedli na stránku databaze knih a Kosmasu. Pán autor, toto je moja prvá recenzia knihy. Verte, neverte. Mojou doménou je skôr rocková hudba.
4. Nevkladajte mi sem nejaké konšpiračné teórie. Knihu som dostal na Vianoce - bohužiaľ omylom. Ježiškovi som ju síce poradil, mysliac si, že sa jedná o literatúru faktu. Stačí táto odpoveď. Čo sa týka veku dieťaťa v knihe, tu sa bez mučenia priznávam - má okrem iného 12 rokov. Zmýlila ma jeho - Benova - spomienka ako si vo veku 5 - 6 rokov samozavraždil brášku, ako aj oslovovanie chlapečku a malý chlapečku - mea culpa, mea culpa, mea maxima culpa.
5. Ďakujem za uznanie. Ak sa dostanem k podobne zlej knihe, určite Vám necham kontakt na recenziu na Vašej nevašej estránke.
Ešte taká slovná hračka nakoniec. Vaše komentáre sú len totálnym bazirovaním na mentalite abolutného kompromisu, evokujúce ad absurdum, z momentálnej juxtapozície daného individua, nominovaného, ako homo grafomanis Wallianti. ;0)

Evelína Violet
16.01.2013

Dotcome, z toho se jen tak nevykroutíte. Co jste si navařil, to si taky sníte. Já zde bojuji za to, čemu věřím skrze přečtenou knihu. Učili mě to, že za všechno, čemu věřím, musím bojovat až do konce. Vy jste pošpinil kvalitní dílo, a to vám nikdy neodpustím, ať jste kdo jste. Za co ale bojujete vy? Na internetu jsem skutečně nalezla několik vašich špinavých recenzí, všechny stejné, jakoby vám nešlo o informovanost čtenářů, ale o pošpinění. Je to až příliš jasné a průhledné, chápete mě?
Nyní to shrnu pro ty, jež ztrácejí pojem, co se zde vlastně děje:
Takže za
1,
Nejdříve zde napíšete nechutnou recenzi staženou z netu z nějaké pochybné stránky a vydáváte ji za úryvek z knihy. Když vám říkám, že je falešná a v knize to tak napsané není, hádáte se několik dní, že je a je. Teď už asi uznáváte, že například slovo přednosta tam není ani jednou?
2,
Celou dobu tvrdíte, že v knize je špatná čeština. Já tvrdím, že v knize je úžasný slovosled od počátku až do konce a nezpozorovala jsem tam ani jednu gramatickou chybu. Toto vaše tvrzení jsem vůbec nepochopila.
3,
Proč recenzent, to jako vy, kterému se kniha nelíbí, recenzuje bleskově na všech možných serverech o největším braku pod sluncem? Říkám zde přede všemi upřímně, že kniha má své slabiny, ano, jsou tam nesmysly, jako všude. Ale to nemění nic na skutečnosti, že v knize převažuje tolik krásných, ušlechtilých, hodnotných myšlenek a informací. Kdybyste hned zpočátku napsal svůj názor zde, slušně a normálně, jako rozumný člověk, ještě bych vám poděkovala a ráda si s vámi o tom popsala. Proč jste tedy tak extrémně zaútočil právě na tuto knihu z mnoha? Za tím něco vězí, ale vy mi to nepovíte, že?
4,
Po několika dnech argumentujete stránkami, což dokazuje, že v této chvíli už knihu máte, ale buď jste si ji narychlo opatřil, anebo jste ji měl od počátku a vůbec ji nepřečetl. K tomu mě dovádí několik nezvratných argumentů. Přednosta v knize ani jednou není, vy jste celou dobu tvrdil, že je. Takové slovo ale by jste si musel zapamatovat. Pak jste napsal do nově upravené recenze, že příběh je o 6 letém chlapci a jeho strýci. Já vám říkám, že v příběhu není ani jednou 6 letý chlapec. Není tam 7, ani 8, ani 9, ani 10 letý! Chápete mě? Vy jste knihu jen prolistoval a popisujete zde útržky vytržené z kontextu, jako například o tom Německu, či Praze a Čechách. Ale už jste čtenářům zapomněl sdělit, že to jsou skutečná slova a myšlenky Alberta Einsteina.
5,
Snažím se být spravedlivá, ale je mi z vás doslova špatně, zhnusil jste se mi, to vám říkám na rovinu. Pokud vám to ale dělá takové potěšení, je nezbytné, aby před vámi bylo lidstvo varováno. I když souhlasím bezesporu, že recenze můžete psát zajímavé a už z pouhé zvědavosti si je vždy přečtu. U mě jste jen prolhaný lhář.

Dotcom
16.01.2013

Pani vilu Amálku: Predpokladal som, že dodatok k recenzii budete brať osobne. Áno, toto v knihe hovorí Einstein. Nevadia Vám nelogičnosti na dvoch po sebe idúcich stranách od zatracovania nemcov a chvály čiech po presný opak o pár riadkov ďalej? Je možný taký briskný názorový skok u jedného z najväčšiích géniov? A zosmišňovanie nechajte prosím na čitateľoch. A nepravidivé informácie sů vyňatky z knihy. Nezavadzajte prosím. /zavádzať - význam slova - zaviesť iným smerom - myslená diskusia/ A už naposledy - odmietam tu naďalej diskusiu. Moj názor na knihu bol napísaný. Nikomu nevnucujem svoj názor. Ukážky sú priamo z knihy - sú uvedené čísla stránok. Podľa mňa je kniha jednoduchá zlá. že sa niekomu može páčiť? Samozrejme, každý máme iný vkus. Niekomu sa páči film Kameňák, pre mňa je to zmes primitívnych vtipov. Mne sa páči Život Briana od Monty Python, iní mu nemožu kvoli naboženskej tematike prísť na chuť. Každý sme predsa iný. Ak niekto bude chcieť, knihu si kúpi, možno už len pre jej nagatívnu kritiku. Takže som vlastne knihe urobil reklamu a zdarma. A nikoho neurážam, pani Violet. Názory prezentované v recenzii sú moje vlastné. Možu sa od vkusu iných ľudí isteže líšiť. Ukážky z knihy na tejto strane pochádzajú zo stranky autora, citácie z knihy sú ostrankované. Prajem autorovi len to najlepšie. Veď kritiky sú aj nato, aby sa človek zamyslel nad svojou prácou.
Koniec.

Evelína Violet
15.01.2013

Och, promiňte, vážený pane, ale dovolte, abych uvedla základní souvislosti, protože je zřejmé, že už plácáte páté přes deváté, aniž to má hlavu a patu.
To vy jste napsal tuto recenzi, kterou by chytrý lékař nikdy tak hanebně nenapsal :-) Jestli vy jste lékař, já jsem víla Amálka. Potom ukázka o Němcích a následné věty v této poslední ukázce, tu říká samotný Albert Einstein, který tyto názory sdílel veřejně už za svého života a netajil se s nimi. Možno nalézt v historických záznamech.
ZNOVU SE POKOUŠÍTE LHÁT ZDEJŠÍM ČTENÁŘŮM A PODSTRKUJETE JIM NEPRAVDIVÉ INFORMACE!
Dále nevím, jaké zákony platí na Slovensku, ale zde se akorát zesměšňujete.
Mimochodem souhlasím, že můžete napsat svůj názor, to je dokonce úžasné! Ale z vás sálá taková nenávist, a nevím, jestli to cítím jen já, anebo i ostatní, ale vůbec se mi to nelíbí. Tak jak to bude pane Dotcome? Kde je ta pravda, které se snažím dobrat? Moc ráda si poslechnu vaše další důkazy a proslovy, prosím.. :-)

1