Tajtrlík od sodovkovníku - poetická výprava za dobrodružstvím

recenze

Tajtrlík od sodovkovníku (2022) / LuckaPohadkova
Tajtrlík od sodovkovníku

Mají vaše děti rády poetické, a přitom napínavé pohádky? Lákají je neznámé krajiny, tajemné bytosti, záhadní tvorové nebo cizí světy, které probouzejí jejich představivost a fantazii?
Pak jim jistě přijde vhod Tajtrlík střežící léčivý a tajemný strom sodovkovník nebo mnohonožec, minilamík či kouzelná tužka – když s ní kreslíte, kresbičky vám ožívají pod rukama. Všichni žijí v neznámém světě holčičky Duběnky, která bydlí se svým dědečkem na opuštěném hradě. Jednoho dne však děda onemocní a dívenku čeká nelehký úkol – najít zázračný sodovkovník, jehož bublinky mohou dědečka vyléčit.
Duběnka ale není na svůj úkol sama, na záchrannou výpravu se s ní vydává také Leontýnka s Pepou, její dva kamarádi. Děti prožijí na cestě mnohá dobrodružství a malí čtenáři spolu s nimi napínavý příběh.
Poetická a dobrodružná knížka Tajtrlík od sodovkovníku autorky a ilustrátorky Daniely Štichové zaujme čtenáře-snílky i akční neposedy. Je plná něžných obrázků, které půvabně dokreslují příběh opředený řadou záhad. Vypráví o tom, co je v životě nejdůležitější – přátelství, láska a odvaha.

Komentáře (0)

Přidat komentář