Ztracená Fífa - příběh pro děti i rodiče

recenze

Ztratila se Fífa (2021) 5 z 5 / LuckaPohadkova
Ztratila se Fífa

Ztratilo se vám někdy morče? Nemyslím doma v obýváku, ale venku na dvorku? Prostě bylo najednou fuč, zbyla po něm jen díra v plotě, a trvalo nekonečně dlouho, než jste ho objevili? Vaše děti chodily jak tělo bez duše a vám také nebylo do zpěvu? Podobné drama zažije i rodina ztracené Fífy.
Aby její trápení netrvalo příliš dlouho, vydají se Fífu hledat její tři kamarádi ze smečky domácích mazlíčků, v čele se statečným psem Dexíkem. Když se ukáže, že za všechno může liška, je jasné, že Fífě jde o život...
Jednoduchý, dojemný a napínavý příběh Daniely Štichové, která je autorkou textu i ilustrací, vypráví o síle kamarádství a o tom, že hrdiny se často mohou stát i ti, kteří nepatří zrovna mezi udatné bojovníky.
Podobnou domácí smečku tvořenou morčaty, králíkem a psem vlastní kdekterá domácnost, takže si děti mohou zvířata snadno představit a nemusí za svými superhrdiny cestovat napříč galaxiemi a neznámými světy.
Krásné a pro děti příjemné a srozumitelné obrázky plné fantazie, které velkoryse výtvarně pojatou knížku doprovázejí, přitáhnou pozornost i těch nejmenších čtenářů.

Komentáře (0)

Přidat komentář