Štěstí si tě najde

recenze

Štěstí si tě najde (2023) 4 z 5 / renulka16
Štěstí si tě najde

Kate se těší, že konečně začne cestovat. Nečekaně se však musí postarat o třináctiletou Tilly, dceru svého ex-manžela. Tilly zase není nadšená, že skončila v nějakém zapadákově. Obě se snaží smířit s osudem, stejně jako Olivia, stárnoucí celebrita, které připadá, že nad životem ztrácí kontrolu. Když všechny tři svede osud dohromady, vznikne přátelství plné zvratů a nečekaných situací.

Tato kniha je příjemná, oddechová. Vážně. Po celou dobu čtení jsem se cítila tak naprosto vklidu, že už mi takto u čtení dlouho nebylo. Možná by někdo řekl, že bude kniha pro starší generaci, ale já si naopak myslím, že je pro jakoukoliv generaci. Od teenagerů až po lidi důchodového věku.

Od knihy totiž nemůžete čekat nějak akční příběh, za to dostane klidný příběh, který je místy smutný, dojemný, ale taky velmi krásný. Nechybí zde ani romantická linka, která je bohužel na můj vkus nedořešená - nevím jestli je to záměr, aby se dále nic nepokazilo a nebo si autorka nechala zadní vrátka na to, abychom se někdy společně vrátili do života Kate a Liama.

Kromě této romantické linky tu však můžeme vidět i vskutku krásný vývoj mladé Tilly, kterou život od malička nešetřil. Mladá dívka, která vyrůstala sama se svou matkou, později s jejím přítelem. Bohužel však při autonehodě jí zemřela maminka a musela se přestěhovat na jiné místo k úplně neznáme paní. A tady se fakt ukázala jako skvělá dívka. Dívka, která ve svých letech je až moc dospělá.

Kate, Tilly a také Olivie (starší dáma s kterou si osud taky pěkně pohrál...) jsou tři silné ženy, které spolu nemají nic společného a ve finále mají společné úplně vše.

Pokud tedy hledáte příběh, který vás pohladí po duši, uklidníte se u něj a bude vám při něm krásně, určitě si přečtěte Štěstí si tě najde.

Komentáře (0)

Přidat komentář