Statečná a citlivá holka

recenze

Vlků se nebojím (2023) 5 z 5 / JanaHr
Vlků se nebojím

Knížka je velmi čtivě napsaná a má spád. Kdo je milovník přírody a má rád trochu zamotané osudy a náhody, tak jí rozhodně doporučuji k přečtení.
Berenika je slečna, která se musí potýkat s vlastní minulostí a pokusit se zvládnout nový život. Děcák, zvláštní místo, pro normální rodiče a děti noční můra, která se nejspíš jeví jako moc smutné místo pro slovo domov. Setkává se tu velké množství dětí s nejrůznějšími vzpomínkami a většinou ne moc pěknými, na bývalé rodiny. Všechny ale doufají, že se pro ně jednou rodiče vrátí, nebo že si je alespoň někdo adoptuje. Berenika to štěstí nakonec měla. Když se jí ujala rodina hajného, nemohlo ji potkat nic lepšího. Od narození milovala zvířata a přírodu a otčím jí byl velkým učitelem. Mládí jí v nové rodině zpestřoval i nevlastní bratr a navíc potkává jednoho kluka, který by snad mohl být jednou ten pravý. Dokonce jí pomáhá s hledáním vlastních rodičů. Což se ukáže jako velmi zapeklité, ale......nebudu prozrazovat. Posuďte sami.


Vlků se nebojím Vlků se nebojím Renata Šindelářová

Berenika žije v odlehlé hájence v Krušných horách a má extrémně citlivou povahu. Miluje zvířata, chrání přírodu a pracuje jako veterinární asistentka. Místní divoké lesy jsou pro ni rájem. Vpily se jí pod kůži, vtiskly do krvinek ... více


Komentáře (1)

Přidat komentář

Wítrová
13.01.2024

Knížka se mi líbila-děj nestojí na místě a navíc se odehrává v mém blízkém okolí