Vlků se nebojím

Vlků se nebojím https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/526452/bmid_vlku-se-nebojim-6555f67f58055.jpg 5 14 4

Berenika žije v odlehlé hájence v Krušných horách a má extrémně citlivou povahu. Miluje zvířata, chrání přírodu a pracuje jako veterinární asistentka. Místní divoké lesy jsou pro ni rájem. Vpily se jí pod kůži, vtiskly do krvinek svou DNA. Nejspokojeněji se Berenika cítí, když stojí na kraji rašeliniště, krušnohorský vítr jí pohazuje vlasy a kam jen oko dohlédne, všude kolem ní se rozprostírá les Do toho krušnohorského se navíc v současnosti vracejí vlci, které tak obdivuje. Stejně jako ona zde bojují o svůj právoplatný životní prostor. Škoda, že mají mezi lidmi tolik odpůrců. Jedním z nich je místní chovatel ovcí, který má možná s Berenikou společného víc, než by si mladá žena přála.... celý text

Přidat komentář

Ossisa
24.02.2024 4 z 5

Tohle je moje první setkání s autorkou, takže jsem neměla velká očekávání, ale nakonec se z toho vyklubalo fajn čtení. Takové milé, místy až naivní, hodně o přírodě, příběh byl přímočarý s trochou romantiky. Zkrátka taková oddechovka pro milovníky přírody. :)

MoniMonika
10.02.2024 5 z 5

Berenika, vlci a Krušné hory - do této knihy se zamilujete.
Berenika je nejen hrdinkou románu "Vlků se nebojím", ale také mým duševním dvojčetem. Sledovat její dobrodružství, lásku k přírodě a odstup k lidským záležitostem bylo pro mě jako čtenářku emotivním putováním vlastními vzpomínkami. Knihu jsem vnímala nejen jako romantický příběh o Berence, ale i o sobě, o hledání spojení s přírodou, lásky a vlastního místa ve světě. Autorčina schopnost propojit Bereničin příběh s citovým já čtenářů vytváří dojem, že každý z nás může najít odraz svých snů a vášní v této poutavé literární krajině.


Gepardice777
22.01.2024 5 z 5

Nádherná kniha. Doporučuji

banán2
21.01.2024 5 z 5

Pěkná kniha to byla o vlkovi