Spisovatel

recenze

Spisovatel (2023) 4 z 5 / BooksLucyKing
Spisovatel

Hana by ráda vydala vlastní knihu. Jednoho dne nemotorně zakopne v kavárně a polije svého nejoblíbenějšího autora. Když se provalí její vnitřní fanynka, spisovatel ji nabídne stát se jeho betačtenářkou chystaného románu. Román leží u něj doma v počítači. A tak se Haně nejenom otevřou dveře do světa psaní a vydávání knih ale i dveře vedoucí k žhavému dobdrodružství.
.
Já nejsem zrovna čtenář ero-románů, žhavých kousků. Berte mě jako takového pokusného králika. A světe div se, já jsem si čtení moc užila. Spisovatel je tak neskutečně čtivý. Za 24h jsem ho ve čtecím maratonu slupla jako nic.
.
Hana je neskutečné nemehlo, že se divím, že se dožila dospělosti. To propůjčuje k tolika střeleným scénám, které dobře nahrávají těm žhavým. A že jsou opravdu žhavé. Podle škály spicy knih bych tohle označila asi za 4 feferonky, takže je to tu detailně popsané a je toho hodně. Ale žádné ujetosti. Četlo se to dobře, fungovalo to.
.
K tomu se tu vydáme do světa knih, psaní, Hana se spisovatelem řeší i vlastní kousek. Mluví o těžkostech vydávání. Slavnost spisovatele je tu teda na reálné české poměry trochu přehnaná, ale u takovéhoto příběhu to nevadí. Nemůže se to brát vážně.
.
Líbil se mi vývoj. Je tedy pravda, že na začátku na to šli opravdu hoodně rychle, ale potom už mi to tempo přišlo dobré. Tedy až na posledních asi 30 stran. Za mě měla kniha skončit o tento počet dřív. Autorka z ničeho nic na konci naháže velké drama, které mi k předešlým 200+ stranám eroťáren moc nesedělo. Když toto pominu, tak jinak se mi jejich vztah líbil.
.
Je tu i prvek psychického zdraví, který je tu podle mě dobře zpracovaný. Nahraje příběhu, ale nepřeválcuje ho, ani to tu není zlehčené.
.
Ero, psaní, psychika, romantická komedie. Pokusný králik doporučuje i pro ty, co tohle běžně nečtou.

Komentáře (0)

Přidat komentář