Spark je jen jeden

recenze

Nejdelší jízda (2014) 5 z 5 / bradovav
Nejdelší jízda

Obálka: 5*
Hlavní postavy: 5*
Děj: 5*

Knižní štafeta od @knihomolkasarka97

Sparks je pro mě jednoznačně bůh romantiky. Jeho díla vás citově napadnou, pohltí a vy si zamilujete hlavní postavy a spolu s nimi zažíváte pohádkové příběhy.

V této knize tomu není jinak. Hned v úvodu se seznámíte se stařičkým Irem, kterého postihla autonehoda. Sledujete jeho boj o život a společně s ním vzpomínáte na jeho život po boku jeho životní lásky.

Vzpomínky zraněného muže se střídají s kapitolami věnovanými mladému páru. Sledujeme, jak se tento pár seznámí, jaké společně překonávají překážky, jak se perou se svým osudem.

Až se v jeden okamžik jejich životy prolnou a obě skládačky do sebe zapadnou. Tento příběh o lásce, nemocech, bohatství i chudobě vás osloví, nutí vás číst a přemýšlet o vlastních vztazích a problémech, které v porovnání s osudy knižních hrdinů nemusí nakonec vypadat tak tragicky.

Pro mě má tato kniha vše, co od romantického příběhu očekávám. Sleduje nejeden láskyplný vztah, dojme vás, překvapí a na konci vypustíte z úst jednoduché “aaaaach”.

Sparks patří k mým nejoblíbenějším autorům a tímto dílem to jen potvrdil.

Četli jste už jeho knihu? Kterou určitě musím zařadit na seznam četby?

Celkové hodnocení: 5* z 5*


Nejdelší jízda Nejdelší jízda Nicholas Sparks

Jednadevadesátiletý Ira Levinson chce ještě naposledy zajet do hor na místo, kde strávil s milovanou Ruth líbánky. V hustém sněžení však přehlédne zatáčku. Na zledovatělém srázu se zlomenou rukou a rozbitou hlavou nezbývá Irovi ne... více


Komentáře (0)

Přidat komentář