Skvělé milostné trojúhelníky ještě nevymřely.

recenze

Jenom nestvůra (2022) 4 z 5 / Red-haired
Jenom nestvůra

Joan odmalička vzhlíží k superhrdinům. Jednoho dne se však dozví, že nikdy nemohla být na straně dobra, protože je přirozeně nestvůrou, která krade lidem jejich čas a Nick, kluk, do kterého je už nějakou dobu zblázněná, nestvůry zabíjí.

Kniha je od začátku plná akce. Joan poprvé cestuje časem a dojde k velkému masakru, který hodlá zvrátit. Spojí přitom síly s charismatickým Aaronem ze znepřátelené rodiny.

Ono je to celé dosti zamotané, ale rozhodně zajímavé a obestřené skvělou temnou a historickou atmosférou Londýna. Líbí se mi originalita, se kterou autorka přišla, co se způsobu cestování v čase týče a charakteristik jednotlivých nestvůřích rodin. Jsem moc spokojená i s milostným trojúhelníkem, který tady fungoval na jedničku. Jednoznačně jsem ale tým Aaron, a pokud to s ním v dalších dílech nedopadne, budu hodně naštvaná.

Trochu mě iritovalo, jak repetitivně hlavní hrdinka v každé situaci reaguje. Ano, chápu, chce zachránit svou rodinu, ale pokaždé, když se postavy vyskytly ve zdánlivě neřešitelné situaci, následovalo Joanino zoufalé „Ne, takhle to být nemělo! Ne, to není možné! Ne, musíme s tím něco udělat!“ Těžko se mi to popisuje, ale v textu mi to vždycky evokovalo takovou tu drama queen.

Konec mě rozsekal jak v dobrém, tak i špatném slova smyslu. Rozhodně jsem to nečekala a dostala jsem od něj víc otázek než odpovědí. Já potřebuji informace! Kde je ten další díl?

V mém nadšení i naštvání zároveň dávám knize 4,5*/5*, ono je asi dobře, když ve vás kniha vyvolá emoce, ať už jsou jakékoli.

Moc děkuji @humbookblogeri za poskytnutí knihy k recenzi, byla to pecka!


Jenom nestvůra Jenom nestvůra Vanessa Len

Mělo to být dokonalé léto. Šestnáctiletou Joan pošlou do Londýna, aby tam strávila prázdniny s výstřední rodinou své zesnulé matky. Podaří se jí získat práci, která ji hrozně baví, a když ji ještě fakt pěkný kolega Nick pozve na r... více


Komentáře (0)

Přidat komentář