"Síla rodu" od Kaja Andrea Otto

recenze

Síla rodu (2023) 4 z 5 / actavis
Síla rodu

Když jsem poprvé narazila na knihu "Síla rodu" od Kaja Andrea Otto, byla jsem okamžitě zaujata jejím tématem. Tato kniha nabízí hlubokou reflexi a inspiraci, jak objevit sílu spojení s naší rodinnou historií a plně využít svého ženského potenciálu. Autorčin přístup je provokativní a nekonvenční, a přesto mě oslovuje svou originalitou.

Hlavní myšlenkou je, že ztráta spojení s našimi předky může vést k tomu, že se často cítíme nezakotvené a vyhořelé, bezradné při rozhodování. Autorka nám ukazuje, že právě znalost našich kořenů a jejich příběhů nám může poskytnout sílu a jasnost při hledání naší vlastní cesty.

Jsem potěšena tím, jak kniha otevírá okna do německých a skandinávských zvyků a tradic. Kaja Andrea Otto nám přináší poutavé informace o těchto kulturách a připomíná nám, jak důležité je uchovávat paměť o našich předcích a jejich odkazu.

Musím však zmínit, že některé části knihy mi přišly "příliš přemrštěné". Zejména sekce, které se zabývaly prací s předky a používáním rituálů se solí, peřím a vůní, mi připadaly příliš středověké a trochu zvláštní. Myslím si, že pro někoho, kdo je otevřený duchovním a esoterickým aspektům, by tyto části mohly být inspirativní. Osobně jsem však raději zaměřovala svou pozornost na druhou polovinu knihy, která byla přístupnější a více mi rezonovala.

Druhá polovina knihy mi poskytla velmi zajímavé poznání do osobního života autorky. Její sebepoznání a osobní zkušenosti byly inspirativní a působily na mě povzbudivě. Některé aspekty knihy, jako je výzva k ochraně zvířat a přípravě na vlastní smrt, mě motivovaly k přemýšlení o širším smyslu života a k tomu, jak mohu přispět k lepšímu světu.

Celkově lze říct, že kniha "Síla rodu" od Kaja Andrea Otto je zvídavým průvodcem k nalezení našeho ženského potenciálu a sebepoznání prostřednictvím propojení s našimi předky. I když jsem nesouhlasila se všemi aspekty knihy, přinesla mi hodnotný pohled na spojení s mými kořeny a inspiraci k životu v souladu se svou vlastní ženskou podstatou. Doporučuji ji ženám, které hledají cestu k většímu sebepoznání a naplnění.

Děkuji nakladatelství Synergie za možnost seznámit se s touto knihou a poskytnutí výtisku k recenzi.


Síla rodu Síla rodu Kaja Andrea Otto

VĚDĚT ODKUD – VĚDĚT KAM Proč se často cítíme nezakotvené a vyhořelé, bezradné, když se máme rozhodnout? Proč říkáme ano, když myslíme ne? Důvodem je ztráta spojení – s námi samotnými i s naším nejcennějším potenciálem: našimi p... více


Komentáře (0)

Přidat komentář