Rytíř Isaiah

recenze

Rytíř (2022) 4 z 5 / renulka16
Rytíř

Druhý díl temné romantické série Clifton Forge.

Pokračování Krále, první díl zůstal otevřený a tak jsme museli čekat na Rytíře a doufat, že se konečně dočkáme toho, kdo stojí za vraždou Geneviny matky. Jedná se o knihu z motorkářského prostředí, plný drsných týpků a nebojácných žen. Není zde nouze o prvky thrilleru, detektivky ani romantiky.

Hrozně jsem se na rytíře těšila, protože Král nasadil laťku vysoko a hlavně nás autorka nechala čekat na to, kdo vlastně stojí za vraždou Genevie a jak to dopadne s Dravenem, který byl obviněný z její vraždy.

Tentokrát se autorka zaměřila na příběh Genevie a Isaiaha. Minule to byla Bryce a Dash, kteří jsou ale stále pořád součástí příběhu, byť na vedlejší koleji. Opět je příběh vyprávěný v ich-formě, což je pecka.

Tentokrát se konečně dočkáme i odhalení vraha. Ale na můj vkus to bylo tentokrát takové všechno zdlouhavé a konec až moc rychle vyřešený. Taky mi zde něco chybělo, aby to bylo úplně echt.

Možná to napětí, které bylo v prvním díle mezi Bryce a Dashem. Možná to, že to nebylo už tolik tajemné. Ale na druhou stranu to bylo dojemné. Pozorovat vývoj Isaiaha a Genevie bylo skvělé, bylo super jak se své role chopili, to jak se k sobě chovali. To bylo opravdu úžasné, ale někdy i smutné.

Pevně doufám, že se zde dočkáme vydání i dalších dílů této série.

Komentáře (0)

Přidat komentář