Romantika v neotřelém prostředí

recenze

Ve snu (2023) 5 z 5 / bradovav
Ve snu

Obálka: 5*
Hlavní postavy: 5*
Děj: 5*

@knihydobrovsky @sberatelka.knih #spoluprace

Zase se mi potvrdilo, že romantiky od německých autorek jsou skvělé. Ve snu je první knihou série mladinké autorky, který nabízí neotřelé prostředí K-pop kultury.

Já k-pop znám, díky své sestře o něm mám povědomí. Možná i proto mě anotace knihy oslovila a já jsem ráda, že jsem se k ní díky @knihydobrovsky mohla dostat mezi prvními.

Příběh devatenáctileté mladé ženy, která neměla lehké dětství a dospívání, kdy jí a jejím dvěma sestrám zemřeli oba rodiče. Jak těžké je žit bez rodiče (ať už jednoho nebo obou) bych nepřála zažít nikomu. Denodenní bolest, smutek a myšlenky, které utíkají za někým po kom srdce volá, ale už se nedovolá. Bohužel vím, jak bolestná taková ztráta je a tak smekám před nejstarší sestrou z této knihy, která neváhala a zachránila zbytek své rodiny.

Pokud se naopak zaměřím na hlavní hrdinku a její setkání s k-popovým hudebníkem, jejich oťukávání a poznávání - jde o milý příběh z neobvyklého prostředí, kde i když vám dávno není náct, hltáte kapitolu za kapitolou a doufáte, že už se konečně políbí. Když to pak přijde a vy si myslíte, že kniha nabere směr happy end, autorka si s vámi velkolepě pohraje a totálně vás sejme závěrem knihy.

Jelikož jde o první díl, na konci mi puklo srdce a chtěla jsem mlátit hlavou o zeď z představy, že na další díl budu muset počkat.

Počkám si a budu mezi prvními, kdo poběží, aby si druhý díl mohl pořídit. Tajně doufám, že se v dalších dílech seznámíme s dalšími členy skupiny, ale také, že se rozvine příběh Mel, která je pro mě tou nejstatečnější ženskou, která musela dospět dřív než bylo nutné.

Co vy a německé romantické autorky?

Celkové hodnocení: 5* z 5*


Ve snu Ve snu Anne Pätzold

Knihou nás provází hlavní hrdinka Ella. Je jí devatenáct let a od předčasné smrti rodičů žije jen se svými sestrami. Mladší Liv je bláznivá puberťačka žijící pro NXT – nejlepší K-popovou skupinu světa. Starší Mel pracuje v zába... více


Komentáře (0)

Přidat komentář