Rodiče doporučují, děti chtějí

recenze

Tlapková patrola - Hvězdné tlapky (2022) 5 z 5 / bradovav
Tlapková patrola - Hvězdné tlapky

Rodiče hodnotí: 4*
Děti hodnotí: 5*

V rámci spolupráce s @albatrosmedia jsme se s Dominikem pustili do recenze nové knihy vyprávějící příběhy Tlapkové patroly.

Rodiče tlapky určitě znají, neznalým malé vysvětlení - jde o dětský populární seriál, ve kterém banda pejsků zachraňuje své okolí. Mají svého paníčka, vozidla, nástroje. Každé štěně má nějaký svůj charakter. U nás doma je nejoblíbenější pejsek Rubble - prostě má bagr a proto vede.

Kniha Hvězdné tlapky vypráví příběhy ze světa sportu. Dočtete se tak, jak tlapky hrály fotbal, basket… jak vždy zachrání každou situaci.

Co se týká zpracování knihy, mám k němu velké body plus, ale i jednu výtku. Co se týká plusů, tak se mi moc líbí grafické prvky, které příběhy provází - malé tlapičky, bublinky, mráčky - krásně graficky zapadnou a Dominik oceňuje, že má na co ťupkat, když čtu. Obrázky hlavních hrdinů jsou dostatečně veliké, proto na ně dobře vidí jak unavené oko maminky/tatínka, tak to dětské. Co mi ovšem mátlo a co hodnotím jako mínus je některé členění textu, kdy se čtenář špatně orientuje, který text následuje v příběhu. Text je totiž členěn do menších odstavců, které mi přišly nelogicky řazené. Jde ovšem o zvyk, po chvilce smysl pochopíte a v dalším čtení už neváháte.

Dětské knihy pro ty nejmenší často obsahují málo textu. Zde je jeden příběh na cca 22 stran. Jedna kapitola nám tak postačila na jeden večer. Textu je přiměřeně.

Dominik by rád zmínil, že kniha obsahuje seriálové hlášky, které má rád a rád je křičí spolu se svými psími hrdiny.

Celkově hodnotíme za 5* a určitě ji budeme číst zas a znovu

Informace: Dominikovi jsou 3 roky, tlapky miluje a knihu bych mu pořídila


Tlapková patrola - Hvězdné tlapky Tlapková patrola - Hvězdné tlapky kolektiv autorů

Připravit, pozor, start! Sportovní dobrodružství s tlapkami. Tlapková patrola nezahálí a tentokrát vyráží sportovat. Podaří se odvážným štěňatům zachránit leteckou přehlídku, během které dojde k nečekané poruše? Zvládnou uspořád... více


Komentáře (0)

Přidat komentář