Připoutaná - psychothriller

recenze

Připoutaná (2024) 4 z 5 / Kizuizi
Připoutaná

Za recenzní výtisk v rámci spolupráce děkuji nakladatelství Grada (Cosmopolis)

Ztratily se dvě ženy - Leigh Fletcherová, která se nevrátila z pracovní cesty a pak Kai Janssenová, která se prostě vypařila. Každá žije jiný život - Leigh je manželka a matka, na pracovní cesty jezdí pravidelně, Kai je finančně zajištěná, nepracuje, ale stará se o nemocnou matku. Může jejich zmizení souviset?

Od autorky jsem v loňském roce četla knihu Jen moje štěstí, která sice nebyla úplně thrillerem, ale autorčin styl mi sedl, proto jsem u téhle novinky vůbec neváhala. Tentokrát jsem byla nadšená ještě víc.

Připoutaná je naprosto skvělý psychothriller, který udrží čtenáře už od prvních stránek. Nejen že začíná velmi dramaticky, ale určitě každý, kdo se do stránek ponoří, začne spekulovat, co se jak vlastně stalo. A po dlouhé době to byla kniha, u které jsem věřila, že nebudu mít výtku. To se teda nepovedlo, jelikož mě maličko zklamal konec, který mi přišel příšerně uspěchaný. Škoda...

Příběh je rozdělen na několik dějových linek, které se dělí nejen mezi různé vypravěče, ale i různá časová období (vše je náležitě označeno). Někdo může být zprvu zmaten, ale věřte mi, že to přejde. Pak už budete jen napjatě otáčet stránky a čekat, co se stane dál. Obě hlavní ženské postavy tu mají hodně prostoru, čtenář se seznámí s jejich životy, tím co je těší nebo trápí a je tu i prostor pro jejich osudové muže.

Ten uspěchaný konec mě prostě mrzí, protože jinak je tohle vážně dokonalé. Každopádně i přes uspěchanost je tu naštěstí vše vysvětleno a moje dušička má klid že ví, proč se co stalo.
Připoutaná je skvělá kniha, kterou doporučuji každému, kdo má rád napínavé i trochu záhadné psychothrillery a nerad čte o hektolitrech krve (zcela se násilí nevyhnete!).

Komentáře (0)

Přidat komentář