Překvapivě slušný noir

recenze

Ráj smyslnosti (1997) 4 z 5 / M.M.Wilweber
Ráj smyslnosti

Na knihu jsem narazila náhodou u matky v knihovně. Vídala jsem, jak jí četla ale nedočetla. Ptala jsem se proč, a řekla mi že jí nezaujala. Obal je ošklivý, ba bych řekla že i odpudivý. A název také úplně nesedí.
Po prvních 100 stránkách, které rozhodují zda je kniha špatná či ne jsem se od ní nemohla odloučit. Paní autorka je nepřekonatelná nejen v popisech erotických scén, ale i opisech vztahů, myšlenkových pochodů, vražd a kalkulujících postav. Doporučuji fanouškům Holywoodské kultury 70´ let. Kdo čeká exaktně romantickou červenou knihovnu bude zklamaný. Erotické scenérie jsou explicitní a často i násilné. Obsah je důkladnou studií dvou dívek srovnatelně krásných avšak vyrůstajících za jiných podmínek. Dost mě to nutí k zamyšlení že někteří lidé by si prostě neměli pořizovat děti, zvlášť ze sobeckých důvodů. V knize najdeme skoro všechny sociální problémy. Nepřijetí komunitou, nepřijetí sebe sama, boj s depresí, opis závislosti na narkotikách, vraždy, znásilnění, incest, pasáky, mafii a zneužívaní dětí. Text má svižné tempo, nedává prostor se nudit. Za obsah bych dala šest hvězd za obal mínus jedna.


Ráj smyslnosti Ráj smyslnosti Elizabeth Gage

Ráj smyslnosti je šokující, vzrušující, úchvatný, jedinečný román, s dějem plným násilí, vášně i bezmezné ctižádostivosti a její krvavé daně. Odhalení tajemné vraždy z minulosti vtáhne čtenáře do děje a seznámí ho s hlavními hrdi... více


Komentáře (0)

Přidat komentář