Potkali se za úsvitu

recenze

Začalo to polibkem (2024) 3 z 5 / Kikina182
Začalo to polibkem

Louisa sní o pravé lásce a vypadá to, že ji našla v Gideonovi. Jejich střetnutí jsou tak pohádková, že Louisa nepochybuje o tom, že ji vévoda brzy požádá o ruku. Přestože je Gideon Louisou uhranut, tak si však netroufá. Je totiž ve svízelné situaci a je odhodlaný dát nejdřív všechno do pořádku.

Autorčin styl psaní je opět čtivý, ale přijde mi, že se zase trochu posunul, tentokrát spíše v negativním smyslu. První díl byl plný zbytečných vyplní, které z druhého zmizely. Ale tady by to naopak nějakou tu výplň chtělo, text je trochu chudý.

Tenhle příběh je zvláštní. Vše odehrává příliš rychle, ale není to proto, že by kniha měla málo stránek. Naopak jich má svým způsobem až příliš, protože se v příběhu opakuje hned několik scén ve stejném duchu. To je bohužel kámen úrazu jinak dobrého nápadu.

Musím ale uznat, že chemie mezi hlavními hrdiny nechyběla, což je za mě u historických romancích základ.

Postavy se mi moc líbily. Autorka je skvěle popsala a dala jim zajímavé životní příběhy. Jen mi tedy nedávalo smysl některé jejich činy. Ale to bylo spíše ojedinělé.

Začalo to polibkem je za mě zatím asi nejslabší knihou ze série, ale rozhodně to není tak, že by se nedala číst a člověk si u ní neodpočinul. Spíš je taková naivní. Ale i taková četba je občas potřeba.

Za poskytnutí knihy k recenzi děkuji nakladatelství Grada - Kosmopolis.


Začalo to polibkem Začalo to polibkem Ella Quinn

O přízeň temperamentní sestry hraběte z Worthingtonu se marně uchází mnoho mladých gentlemanů. Louisa touží po výjimečném muži a nepochybuje, že toho pravého pozná, hned jak ho uvidí. ***** Během projížďky v parku potká Gideona, n... více


Komentáře (0)

Přidat komentář